Невероятни почистващи трикове със сол

0
639

Ще се превърне във ваш пръв помощник

 

сол
Ще се превърне във ваш пръв помощник

В следващите редове ще ви разкрием няколко невероятни почистващи трика със сол, благодарение на които къщата ви ще заблести.

Несъмнено живеем във време, в което в магазините за битова химия могат да се намерят всевъзможни препарати. Едва ли си давате сметка, но истината е, че преобладаващата част от тях, са опасни.

Разбира се като всяко нещо, почистването с химични средства също има алтернатива – обикновената готварска сол.
Тя е невероятен помощник в домакинството. Още след първия път, в който я включите в процеса на почистване, ще ахнете от резултатите.

Обикновената сол е подходяща за почистване на почти всички повърхности у дома.



Ето за какво можете да използвате обикновената сол:

Почистване на пода
Соленият разтвор премахва отлично различните замърсявания по пода. Освен, че ще премахнете петната, ще предотвратите и бързото залепване на праха по пода. За да се преборите успешно с упоритите петна, соленият разтвор трябва да бъде много наситен. Освен това би било добре да добавите към разтвора и сода бикарбонат, която трябва да е половината от количеството на солта. С този разтвор ще се справите перфектно не само със замърсяванията по пода, а и в кухнята.

Тук е мястото да отбележим, че е добре да вземете предпазни мерки. Това важи с особено голяма сила за случаите, в които имате ранички или драскотини по ръцете, тъй като в противен случай ще получите доста неприятно „щипане“.

Въпреки, че соленият разтвор има отлични почистващи и дезинфекциращи свойства, той не е подходяща за всяка повърхност

Другият важен момент, който трябва да знаете е, че не е добра идея да почиствате мраморни, ламинирани и гранитни повърхности със солен разтвор. Освен това трябва да разредите обикновената сол в топла вода, за да може да се разтвори напълно. В противен случай рискувате да оставите драскотини по фините повърхности в кухнята например.

Дезинфектант
Солта е отличен дезинфектант. Тя ще ви помогне да се справите с различните микроби и инфекции у дома. Имайте предвид, че ако някой в дома ви е попаднал в плен на неприятна настинка, е добре да почистите пода в стаята, в която стои със сол.
По този начин ще почистите не само пода (разбира се, ако повърхността го позволява), а и ще дезинфекцирате въздуха.

Енергийни свойства
Едва ли е тайна за мнозина от вас, че солта е натоварена със силни енергийни свойства. Така например още от древни времена се вярва, че ако изпуснете сол на пода или пък на някаква повърхност, е на кавга.

Почистването на дома със солена вода обаче е друго нещо. Той прогонва лошата атмосфера от дома и изпълва мястото с положителен заряд, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.