Внимание! Контактът ви с тези растения може да ви коства живота

0
345

Всяко от тях може да ви създаде сериозни проблеми

 

растения
Всяко от тях може да ви създаде сериозни проблеми

Колкото и невероятно да ви звучи, истината е, че контактът с някои растения може да ви коства живота.

Едва ли на някого му е минавало през ума, че любимите му стайни растения биха могли да му навредят доста сериозно. Те могат да съсипят не само вашето здраве, а и това на близките ви. Освен това, както вече споменахме, може да се окажат животозастрашаващи.

В следващите редове ще ви разкрием кои са онези растения, които не би трябвало да се държат у дома, особено в стаите, в които спят малки деца.

Ето ги и тях:



Азалия
Азалията е любима на мнозина, тъй като цъфти с красиви „двойни“ цветя в различни нюанси. Възхищавайте й се колкото искате, но в същото време трябва да сте и доста внимателни. Имайте предвид, че в листата на растенията от рода на Рододендрон, каквато е азалията, се съдържат алкалоиди, които се използват за производството на наркотични медикаменти.

Поради тази причина децата изобщо не трябва да докосват листата им. Възрастните разбира се също трябва да бъдат доста внимателни с листата, тъй като сокът им, е отровен. Ако по някакъв начин попадне в организма ви може да предизвика засилено слюноотделяне, гадене и парене в устата. Отровният сок от азалия в големи количества може да ви коства дори живота.

Бъдете особено внимателни при подбора на цветя за вкъщи

Дифенбахия
Напоследък това растение набира все по-голяма популярност. Ако обаче я поставите в детската стая, излагате детето си на голям риск. Прекършването на листо води до отделяне на отровен сок, който може да изгори лигавицата. Особено опасен е, ако попадне в носа, устата или очите.

Здравец
Хората с алергии трябва да се отнасят изключително внимателно към здравеца. Отначало то няма да създаде никакви проблеми, но по-късно може дори да се превърне в причина за появата на алергия. В някои случаи реакцията се проявява веднага при докосване на растението. Дори и никой от членовете на семейството ви да не страда от алергия, не поставяйте това растение в детската стая. Ако детето погълне листо от здравец, той може да предизвика храносмилателно разстройство или да увеличи вискозитета на кръвта.

Кротон
Мнозина го харесват заради декоративните му листа, но именно те са тези, които крият огромна заплаха. Ако погълнете съдържащия се в тях отровен сок може да предизвика контактен дерматит, диария или повръщане.

Олеандър
Стеблата, цветовете и листата на това растение, са отровни. В никакъв случай не трябва да се държи в дом, в който има и деца. Имайте предвид, че дори вдишването на аромата на цветовете му за по-дълго време, може да бъде отровен, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.