Взривиха лек автомобил у нас (цял блок остана без прозорци)

0
440

Тази нощ спящите хора били разбудени от зверски тътен. Оказало се, че паркиран автомобил е взривен. Взривът начупи стъклата на прозорците на близките апартаменти

Взривиха автомобил в Стара Загора, много апартаменти останаха без стъкла по прозорците Сн: БГНЕС

Драмата се разигра в Стара Загора около 02:14 часа. Чувайки мощния взрив някои от живущите си помислили, че е гръмнал бойлер или пък газова бутилка.

Защото преди дни гръмна газова бутилка и уби жена.

Но когато погледнали вън, разбрали, че е автомобил.

Гърмежите се чули в радиус на около километър.



Начупени са стъклата на малък магазин. Нанесени са щети по паркираните наблизо леки автомобили. Без стъкла по прозорците са останали живущите в жилищен блок до 7-я етаж.

Добрата новина е, че за момента няма ранени нито от взрива, нито от начупените  стъкла, съобщи Дарик по-късно днес.

Взривеният автомобил е на частен съдебен изпълнител от Стара Загора. Вероятно се касае за сплашване или за отмъщение.

След подадения сигнал в 02:16 часа до сега на място работят екипи криминалисти и служители от старозагорската прокуратура.

Разследващите имат още много работа докато установят кой е извършителят. От ОД на МВР в Стара Загора са обещали да информират медиите за развитието на случая.

Трябва да открият не само кой е извършител или поръчител на взрива. Не са определили вида на взривното устройство. Дали е самоделно или е професионално.

Лошо е, че заради лични отмъщения страдат невинни хора. Живущите наблизо сега трябва да търсят майстори, за да сменят стъклата на прозорците. Трябва да направят излишни непредвидени разходи. И се налага да изчистят домовете си от пръснатите стъкла.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.