Пясъкът на този плаж не трябва да се пипа! Ето защо

0
592

Легендата носи, че Марк Антоний подарил този плаж на Клеопатра

 

плаж
Легендата носи, че Марк Антоний подарил този плаж на Клеопатра

Знаете ли, че съществува плаж, на който пясъкът не трябва да се пипа.

Вероятно ще се зачудите каква е причината за тази забрана. В следващите редове ще ви запознаем с опита на туристи, които вече са били на мястото. Ако искате да отидете на това място, не забравяйте, че не трябва да докосвате пясъка на плажа.

Ето какво разкрива един от блоговете за пътешествия и туризъм. Става въпрос за Островът на Клеопатра, намиращ се в популярния турски курорт Мармарис. Една от причините, поради които туристите избират именно този плаж, е близостта му до Егейските острови и сините лагуни.

Няма никакво съмнение, че всеки един екскурзовод ще ви запознае с историята на този плаж. В далечното минало римският пълководец Марк Антоний подарил този остров на самата Клеопатра. Подаръкът обаче не й харесал, тъй като пясъкът не бил толкова приятен на допир, колкото била свикнала тя.



Плажът се пази от охранители

Поради тази причина Марк Антоний трябвало да излезе от положение и наредил на подчинените си да докарат най-добрите и нежни на допир пясъци на света. Разбира се това се случило. Както можете да се досетите към днешна дата този плаж е с един от най-фините и нежни пясъци. Поради тази причина на плажната линия е опънато въже, за да не тъпчат хората скъпоценния пясък.

Доста е трудно да се определи колко е вярна тази история, но е факт, че местните наистина пазят пясъка си. Отивайки на този плаж ще видите охранители да седят близо до плажа и да наблюдават туристите с бинокъл да би някой от тях да отнесе със себе си щипка скъпоценен пясък.

Местните жители разказват, че охранителите едва ли не стрелят по тези, които искат да си вземат от тази „забележителност“. Пясъкът, между другото, наистина е много интересен. Когато го вземете между пръстите си, усещате колко е съвършен.
Песъчинките му изглеждат идеално кръгли и ако изсъхне на ръката ви, изглежда така, сякаш пясъчните зърна непрекъснато се движат и това създава необичаен блясък.

Но не само пясъкът е богатството на този красив остров. Гледките там са просто невероятни
Казано с други думи, ако искате да съчетаете полезното с приятното, можете съвсем спокойно да изберете тази дестинация.

Хората, които вече са я посетили твърдят, че можете да не похарчите луди пари, но пък за сметка на това да се насладите на невероятния пясък, прекрасните плажове и сините лагуни.
Несъмнено няма да съжалявате за нито една стотинка от парите, които сте вложили в това пътуване, пише pochivka.blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.