Цял живот миете неправилно косата си! Ето как се прави правилно! (II част)

0
598

Миенето на косата задължително трябва да завърши със студена вода

 

косата
Миенето на косата задължително трябва да завърши със студена вода

Както вече споменахме в първата част на този материал, голяма част от дамите мият косата си неправилно.

В следващите редове ще ви запознаем със съветите на трихолози, които разкриват как да я измиете правилно.

Ето какво съветват те по отношение на миенето на косата:

Колко често да прилагате шампоана?
Специалистите посочват, че това до голяма степен зависи от продукта, който използвате и честотата на измиване на косата. Ако я миете ежедневно, то тогава в никакъв случай не нанасяйте шампоан по два пъти. В случай, че миете косата си два пъти в седмицата, то тогава трябва да нанасяте шампоан по два пъти. Освен това е много важно вторият път да намалите количеството на шампоана наполовина.



Температура на водата
Мнозина допускат огромна грешка, миейки я с гореща вода. По този начин не само изсушавате косата си, а и активирате мастните жлези. Имайте предвид, че оптималната температура за измиването й, е около 40—50 градуса. Именно този температурен режим насърчава доброто разтваряне на себума, мръсотията се отстранява лесно, а и се подобрява кръвообращението.

Добре е да сте наясно с някои тънкости

Студена вода
Колкото и да ви е неприятно, специалистите препоръчват да завършвате миенето й със студена вода или в най-лошия случай с максимално хладен душ. По този начин ще стимулирате кръвоснабдяването на скалпа и косата ви ще изглежда блестяща.

Маска
Честотата на използването на маски зависи до голяма степен от състоянието й и ефекта, който искате да постигнете. В случай, че е силно повредена и се нуждае от интензивна грижа, прилагайте маска всеки ден. След 8-10 нанасяния, резултатът трябва да е видим. Това означава, че оттук нататък трябва да използвате маската по-рядко.
В случай, че прилагате маската с превантивна цел, то не правете това повече от 1-2 пъти в седмицата.

Балсам
Той винаги се нанася след измиването на косата. Не само стабилизира нивото й на рН, а и й придава блясък и я прави да изглежда като копринена. Освен това изглажда външния слой на косъма. Той може да се приложи по цялата дължина на косата, но в никакъв случай не трябва да го втривате. Оставете го да действа 5-7 минути, след което го изплакнете обилно с вода. Имайте предвид, че ако го прилагате и върху скалпа, косата ви ще се утежни и ще е без обем, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.