Президентът Радев срещна Тръмп, премиерът Борисов спечели 9-ти дан в чужбина

0
429

Президентът Радев и премиерът Борисов са на официални визити в чужбина. Посещенията в САЩ и в Южна Корея са ползотворни

Президентът Радев с Тръмп.  Премиерът Борисов получава колан за 9-ти дан в таекуондо

Президентът Радев и неговата съпруга пристигнаха в САЩ по случай 74-та сесия на Общото събрание в ООН.

По този повод президентското семейство на САЩ даде официален прием.

Президентът Тръмп и неговата съпруга Мелания се снимаха с българската президентска двойка.

Президентът Радев проведе разговори с  Майкъл Блумбърг – президент на Глобалния бизнес форум. През 2019 година бизнес форумът се провежда в Ню Йорк. Всички световни лидери обсъждат начините за справяне с икономическата нестабилност в света.Премиерът Борисов е на официално държавно посещение в Южна Корея.

През първия ден от визитата Бойко Борисов поднесе венец на Националното гробище в град Сеул. След това посети Центъра за научна и изследователска дейност на гиганта “Хюндай”.

Премиерът Борисов чупи дъска с гола ръка и спечели 9-ти дан

Премиерът Борисов проведе преговори за общо сътрудничество в областта на автомобилостроенето. Част от преговорите са насочени към възможност автомобилни гиганти от Южна Корея да открият заводи в България. Друг аспект на преговорите са разкриването  на директна българо-корейска самолетна линия.

В късния следобед премиерът Борисов посети KUKKIWON – Световната централа по таекуондо. Пред събралите се гости, официални лица и спортисти Бойко Борисов счупи дъска с гола ръка. Получи 9-ти дан по таекуондо.

В Посолството на Италия в град София се проведе третото издание на „Белканто вечер 3“.  Гостите се наслаждаваха на изпълненията на младите оперни певци от XIX-я Международен майсторски клас от Школа „Райна Кабаиванска“ при Нов български университет.

Цар Симеон Втори поздравява оперната прима Райна Кабаиванска

Сред официалните гости бяха цар Симеон Втори и царица Маргарита. Симеон Втори лично поздрави оперната прима Райна Кабаиванска за огромния успех на нейната школа и на талантливите изпълнители.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.