Катастрофа на жп линия отне живота на човек

0
539

Тази сутрин стана много тежка и фатална катастрофа на жп линия, която  отне живота на един човек

Лек автомобил марка „Опел“ е премазан от влака, който пътува по линията Карлово – Пловдив.

На място е намерил смъртта си водачът на колата 67-годишният Иван в района на с. Дъбене. Вината е изцяло негова, защото решил да мине през жп линията, при положение, че бариерите били спуснати, научихме от очевидци.

Заради трагедията, движението по маршрута беше преустановен, за да могат разследващите да работят и да извадят намачкания до неузнаваемост лек автомобил.

катастрофа
Човек загина при тежка катастрофа днес

Пътниците бяха извозени с автобуси, докато теренът за движение на влака бъде изцяло въведен във възможност за движение.



Предстои да бъде извършена аутопсия на жертвата, за да се установи дали е употребила алкохол или други вещества, които биха оказали влияние върху неправомерното решение за пресичане на жп линията, докато бариерите показвали, че трябва да се чака.

За огромно обществено съжаление, оказа се, че българите не са достатъчно дисциплинирани водачи на своите МПС-та.

Статистиката красноречиво говори за това.

Много често жертви на подобни нелепи трагедии като днешната катастрофа не стават млади и неопитни водачи, а именно хората с голям стаж зад волана.

Човешката самонадеяност играе лоша шега. Много често жертви стават и невинните пътници, наред с водача, който нарушава правилата за движение.

Освен, че се шофира с висока скорост из населените места, не се дава нужното предимство на пешеходните пътеки.

Вина за много произшествия имат и пешеходците. Те не винаги пресичат на пешеходните пътеки или не преминават през подлезите, а предпочитат да претичат горе на платното, провирайки се между бързодвижещите се превозни средства.

В момента всички ученици вече са във ваканция. Това означава, че децата по цял ден ще бъдат на разходки, ще играят, ще карат колелета или скейтборд, ролери и ролкови кънки.

Дори и да играят в парка с топка или в двора на някое училище, няма гаранция, че топката няма да излети на пътя и децата ще  тръгнат да я прибират. Този момент става твърде опасен за тяхната сигурност.

Ако всички бъдат разумни и отговорни на пътя, няма да има нито една катастрофа!

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.