Тежка катастрофа у нас уби жена, рани четири деца и един мъж

0
726

И днешният ден почерни едно българско семейство. В тежка катастрофа загина една жена. Четири деца получиха травми

В тази тежка катастрофа загина жена, а нейните внуци получиха травми Сн: Ботевград.ком

Лек автомобил марка Опел „Корса“ се движи по пътя в посока с. Литаково. След разклона за гр. Гурково водачът изгубил правоуправлението на колата. Автомобилът се забива с голяма сила в крайпътен орех.

На място е загинала жената, която е пътувала отпред до шофьора. Те са баба и дядо на децата.

Водачът и децата са откарани в болницата. Децата са на различна възраст. Най-малкото от тях е само на 2 годинки, писа botevgrad.com.

Децата са получили различни травми. От извадено рамо, през фрактури до избити зъби.



Семейството отивало на сватба в с. Литаково, общ. Ботевград.  За нещастие така и не могло да стигне, заради високата скорост, с която се е движила колата.

За съжаление нерядко и опитните водачи подценяват обстановката на пътя. Те смятат, че след като няма движение или то не е натоварено, могат спокойно да настъпят газта. И нерядко завършват по този злощастен начин.

След дъждовете времето у нас се оправи. Живакът се вдигна. Лятото се завърна при нас. Но по пътищата продължават да дебнат различни опасности. Хора се движат с каруци. Има велосипедисти. Мотористите продължават да се придвижват със скоростни  мотори.

Въпреки хубавото и топло време, денят става все по-кратък. Все по-рано мръква. А не всички движещи се по пътя пешеходци, велосипедисти и с каруци имат светлоотразителни знаци. Това са светлоотразителни жилетки, габарити и фарове. Светлоотразителни елементи по раниците, маратонките, връхното облекло на деца и на възрастни.

А те са изключително важни, за да бъдат забелязани от водачите на превозни средства и техният живот да бъде опазен в тъмното.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.