Лесен сладкиш с карамел и банани (топи се в устата)

0
547

Този сладкиш с карамел и банани е просто съвършен

сладкиш с карамел и банани
Чуден става този сладкиш с карамел и банани

Предлагаме ви рецептата за разкошен сладкиш с карамел и банани. Толкова лесно се прави и винаги се получава перфектно. Идеален е за всеки празник, а защо не и просто за уикенда. Лесно се приготвя, евтин е и ще останете доволни.

Трябват ни четири яйца, една чаша захар, 250 грама вода, четири банана, олио, 150 грама кафява захар, една лъжичка ванилова есенция, чаша и половина брашно, бакпулвер, една лъжичка канела, една лъжичка сода за хляб.

Първо взимаме една малка тенджера и в нея разбъркваме водата със захарта. Довежда се до фаза на кипване, но не бива да оставяме да кипне. Варим докато захарта се разтвори напълно, след което чак се кипва.

Оставяме да ври, без да разбъркваме, за около десет минути или докато не добие онзи хубав карамелен цвят. След това се изсипва в една тавичка – намаслена и покрита с хартия за печене, а отгоре се нареждат нарязани на кръгчета два банана.



След това пресяваме брашното, заедно с канелата и содата за хляб. А отделно в една купа се изсипват леко разбитите яйца. Добавя се кафявата захар, заедно с олиото и ваниловата есенция.

Сместа леко се разбърква и се добавя към нея вече пресятото брашно. Най-накрая вътре се изсипват и останалите два банана, които обаче сме пюрирали. Тестото се разбърква хубаво и се изсипва върху нарязаните банани в тавата.

Накрая следва само да поставим този вкусен сладкиш да се пече във фурната, която вече е загрята на 180 градуса. Обикновено са му достатъчни около 40 минути, за да е съвсем готов.

Щом го извадим от фурната, трябва да го обърнем и внимателно да премахнем хартията за печене, която може да е леко залепнала за него.

Само го вкусете това чудо и ще видите за каква вкусотия става дума. Гарантирано ще се влюбите в него още от първата хапка, а децата направо ще пощуреят.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.