Внимание! Тези неща в дома ви убиват щитовидната жлеза! (I част)

0
501

Бъдете особено внимателни, дори при избора на съдове

 

щитовидната жлеза
Бъдете особено внимателни, дори при избора на съдове

Дори да не си давате сметка, истината е, че някои неща в дома ви убиват щитовидната жлеза бавно, но сигурно.

Едва ли има човек, който да не е наясно, че щитовидната жлеза представлява малък орган, намиращ се в долната част на шията. Въпреки миниатюрните си размери, този орган е от огромно значение за живота и здравето ни.

Именно от нея зависи правилното функциониране на почти всички органи и системи в организма. Ако в щитовидната жлеза настъпи някаква патология, то това несъмнено се отразява и върху останалите органи, на които влияе. Това може да намали значително качеството на живот, тъй като води до развитието на различни заболявания.

Най-честата причина за проблеми с щитовидната жлеза, е натрупването на токсини и други вредни вещества в организма.



Ето кои са нещата в дома ви, които оказват пагубно влияние върху щитовидната жлеза:

Пестициди
Редица научни твърдения сочат, че хората, които имат контакт с пестициди, са много по-застрашени от проблеми с щитовидната жлеза. На риск са изложени и роднините на хората, които влизат в чест контакт с пестицидите.

Трябва да сте наясно и с факта, че 60% от пестицидите, които се използват, причиняват промени във функционирането на този орган. Това означава, че всички хербициди, противогъбични средства, инсектициди и всичко, с което се пръска или поливат растенията, е вредно за щитовидната жлеза и в частност за здравето.

Дори не предполагате, че всичко това оказва пагубно влияние на този важен орган

Огнезащитни средства
Те също причиняват проблеми с този орган. Съдържат се в телевизионните и компютърните екрани, килимите, пълнежа на меката мебел и др. Нещо повече – те могат да създадат сериозни поведенчески проблеми, както и проблеми в развитието.

Пластмаси
По тази тема е писано и говорено много. Пластмасата е едно от най-лошите неща, които биха могли да се случат на човечеството и основната причина за това е антимонът, съдържащ се в тях. Той се просмуква от опаковките и влиза в тялото ни. Неотдавна учени откриха антимон в сокове и безалкохолни напитки, насипани в пластмасови опаковки. Някои от останалите фталати, съдържащи се в пластмасовите опаковки също оказват негативно влияние върху щитовидната жлеза.

Продукти с незалепващо покритие
Обикновено повечето такива продукти съдържат съединения на перфлуороктанова киселина (PFOA). Именно това химично вещество се използва при производството на тефлонови покрития, опаковки за храна и други предмети за бита, които използваме ежедневно, без да си даваме сметка колко са вредни. Освен всичко друго това химично вещество оказва пагубно въздействие върху щитовидната жлеза. Поради тази причина би било много по-добре изобщо да не ги вкарвате в бита си, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.