Никога не изстисквайте тези пъпки! Много е опасно!

0
398

Можете да си отворите сериозен проблем с невинна на пръв поглед пъпчица

 

пъпки
Можете да си отворите сериозен проблем с невинна на пръв поглед пъпчица

Едва ли има човек, който да не се е сблъсквал с неприятните пъпки в определен период от живота си. На някои дори се налага цял живот да се борят с досадните пъпки.

Всяка дама е наясно с чувството, което я обзема, когато открие нова пъпка по лицето или тялото си. Инстинктивно ръцете й посягат да изстискат загрозяващия обект, без да се замислят, че нещата може доста да се усложнят.

Ако и вие сте от дамите, които изпадат в истински ужас при вида на няколко нови пъпки, то следващите редове определено ще са ви от полза.
В опитите си да се избавите бързо от неприятната и често болезнена издутина, дамите често ги изстискват. Преобладаваща част от дерматолозите са на мнение, че подобно действие не само е ненужно, а и може да е крайно опасно.

В следващите редове ще ви разкрием кои са видовете пъпки, които никога не трябва да изстисквате, ако не искате да си навлечете сериозни проблеми на главата.



Ето кои са петте опасни вида пъпки по лицето и тялото:

Повърхностна киста
Повърхностните кисти изглеждат като обикновена пъпка с бял връх. Почти е невъзможно да я изстискате с пръсти, тъй като е под кожата и няма открити повърхности. За да се избавите от нея, е нужно да се свържете с дерматолог, който ще я отстрани посредством тънка игла.

Не подценявайте нито една пъпка

Херпес
Обикновено малките язвички, които наричаме за краткост херпес, се появяват около носа, устните или брадичката. Ако си позволите да стиснете подобна „пъпка“, ще разнесете заразата със собствените си ръце по цялото лице. Мнозина не си дават сметка, че херпесът е вирусно заболяване. В този ред на мисли, най-добре би било да използвате специално предназначени за целта инструменти или да прибегнете до услугите на специалист.

Враснал косъм
В нередки случаи причина за появата на пъпки, е враснал косъм. Ако обаче се опитате да я изстискате, можете да се сдобиете с белег или пък възпаление. За да се избавите от врасналите косъмчета, е нужно да потърсите услугите на специалист, който да ги отстрани с помощта на лазер.

Червено акне
Обикновено това акне изчезва с времето и трябва да проявите търпение. Ако обаче искате да се избавите от тези пъпчици бързо, е нужно да използвате специални кремове с почистващи свойства.

Акне
Кистозната форма на акне се появява по време на юношеството. Вероятно обаче сте наясно, че когато стискате пъпките, се сдобивате с белези. Освен това тези пъпки са разположени достатъчно дълбоко и ако ги изтръгнете, може да увредите сериозно кожата, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.