Няколко неподозирани приложения на микровълновата

0
511

Със сигурност занапред ще я ползвате много по-често

 

микровълновата
Със сигурност занапред ще я ползвате много по-често

Несъмнено микровълновата отдавна се е превърнала в неизменна част от бита на съвременния човек.

Предвид забързаното ни ежедневие, микровълновата е отлично средство за претопляне на храната, а в нередки случаи дори и за приготвянето й.

При все, че напоследък немалко хора пренебрегват микровълновата, все още има много хора, които я използват, при това активно.
Трябва да ви уверим, че ползите от микровълновата далеч не се изчерпват с приготвянето или претоплянето на храната.

В следващите редове ще ви разкрием за какво още можете да използвате този уред:



Бързо чистене на чесън
Вероятно ви се е случвало да чистите чесън, който наистина създава сериозни проблеми. Казано с други думи – изприщвате се докато изчистите само една скилидка. А ако трябва да почистите цяла глава или пък две?!
Тогава на помощ идва микровълновата. Сложете чесъна в микровълновата и я включете за 15 секунди на пълна мощност. След това ще премахнете изключително лесно люспите му.

Накарайте стария хляб да върне мекотата си
Увийте стария хляб в памучна кърпа, която предварително сте навлажнили леко с вода. Сложете го в микровълновата и я включете за 20 секунди. Хлябът ще възвърне мекотата си, сякаш току-що сте го купили от магазина.

Вероятно дори не сте предполагали за някои ползи от нея

Бързо изстискване на сок от плод
Ако сложите лимони, портокали или други цитрусови плодове от този род за 10 секунди в микровълновата, несъмнено ще успеете да изстискате много повече сок. Изпробвайте и ще се уверите, че е така.

Закуска с ядки
Изсипете ядките, с които сте решили да закусите в подходяща купа. Добавете няколко капки олио/зехтин и включете микровълновата за една минута. Ядките ще засилят неколкократно вкуса си.

Втасване на тестото
Когато времето навън е хладно, всяка домакиня среща известни затруднения с втасването на тестото, защото се случва по-бавно.
Ако искате да ускорите процеса, използвайте микровълновата. Покрийте тестото с кърпа и го сложете в микровълновата. Поставете в нея и чаша, в която сте налели вода. Включете микровълновата за три минути на средна мощност, че даже и малко по-ниска. След това оставете тестото да отпочине 3 минути и отново го загрейте за три минути. Накрая го оставете да отдъхне за още 6 минути и обемът му ще се удвои.

Рязане на лук без сълзи
Един от най-досадните моменти в готвенето, е рязането на кромид лук. Всяка домакиня е наясно, че кромидът винаги я разплаква. Е, ако искате този неприятен момент да остане в миналото на помощ отново идва микровълновата. За да не плачете, докато режете лука, сложете го за 30 секунди в микровълновата. След това рязането ще е като детска игра, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.