Внимание! Акнето е сигнал за наличието на тези болести

0
402

Не подценявайте наличието на акне по различни части на лицето

акнето
Не подценявайте наличието на акне по различни части на лицето

Често пъти акнето измъчва редица хора дори и след тийнейджърските години.

В зависимост от това къде е концентрирано основно акнето, можете да познаете коя е болестта, която ви измъчва.

Кожните обриви не винаги са в резултат на проблемна кожа. В някои случаи акнето е сигнал за наличието на проблем с някой от вътрешните органи.
За да разберете какво се случва с тялото ви, е нужно да обърнете внимание на това къде точно са концентрирани обривите и в частност акнето.

Акне по челото
Наличието на акне в горната част на челото сочи, че имате проблеми с храносмилателната система, хормонални проблеми, или пък дебелото черво или пикочния мехур.
В случай, че кожните обриви излязат в долната част на челото, тогава това може да е знак, че страдате от безсъние, лошо кръвообращение или пък сте под силен стрес.



Обриви по носа
Акнето по носа е знак за нарушения в сърдечносъдовата система. Освен това може да се появи в резултат на лошо хранене.

Акне в близост до очите
Наличието на пъпчици в близост до очите издава, че бъбреците ви не функционират правилно и ви липсват витамини.

Обриви в близост до устните
Нужно е да обрънете внимание на храносмилателната ви система при наличието на акне в близост до устните. Освен това то може да е знак за запек, лошо храносмилане или пък чревни колики.

Обърнете внимание къде по лицето ви е концентрирано акнето

Зоната около очите е изключително чувствителна. Останките от кисели храни като оцета в сосовете или лимон могат да раздразнят кожата и да причинят сериозни възпаления. Същевременно остатъците от мазни и пържени храни запушват порите. В резултат на това се появяват множество обриви в непосредствена близост до устните.

Акне по бузите
Акнето по бузите пък е сигнал за наличието на сериозни проблеми с червата или стомаха. Ако пъпките са позиционирани основно върху дясната буза, това говори че е време да се откажете от пушенето, както и да забравите за нервите. Наличието на пъпки по лявата буза за знак за проблеми с черния дроб.

Акне по брадичката
Наличието на акне по брадичката и долната челюст е в резултат на нарушения в ендокринната система, заболявания на репродуктивните органи или на бъбреците.
Освен това акнето в тази част на лицето може да е в резултат на менструалния цикъл при жените или пък хормонален дисбаланс.

Пъпките в тази част на лицето могат да се появят и ако злоупотребявате с кафето, алкохола или пък страдате от понижен имунитет. При постоянни обриви в тази част на лицето експертите препоръчват да се подложите на медицински преглед, пише zdrave.to.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.