Внимание! Тези продукти разяждат ставите ви!

0
491

Избягвайте тези продукти, за да не си навлечете здравословни проблеми

 

ставите
Избягвайте тези продукти, за да не си навлечете здравословни проблеми

В този материал ще ви запознаем с продуктите, които са върли противници на  ставите ви.

Специалистите разкриват, че макар да са сочени за здравословни, въпросните продукти разяждат безпощадно ставите ви.

Артрозата е сред най-разпространените заболявания сред представителките на нежния пол. Разбира се, тя не засяга само тях, но след определена възраст поразява основно дамите.
Никак не са малко факторите, които крият риск от развитието на това коварно заболяване.

Сред основните фактори, разяждащи ставите, се нареждат неправилното хранене и затлъстяването. Тук е моментът да отбележим, че затлъстяването представлява смъртна заплаха за вашите стави.



В рисковата група попадат и хората, които ежедневно консумират тлъсти меса или прекаляват с употребата на олиото.
Дори и човек да е с нормално тегло, съществуват редица фактори, които са в състояние да съсипят хрущяла и костната тъкан.

Ето кои са опасните продукти, унищожаващи ставите ви (някои от тях несъмнено ще ви изненадат):

Магданоз и зелен лук
Колкото и невероятно да ви звучи, магданозът и зеленият лук водят първенството на опасните продукти, разяждащи ставите. Това се дължи на факта, че в тях се съдържат солидни количества оксалова киселина. След като ги подложите на термична обработка, съдържащите се в тези продукти оксалатни естери се комбинират с калций, което води до натрупването му в организма.

Не подценявайте тези съвети

В резултат на това в бъбреците се образуват оксалатни камъни, възпрепятстващи отделянето на солите на оксаловата киселина от тялото. По този начин се стига до системно възпаление на ставите, познато още като артрит.

Тук е мястото да допълним, че оксаловата киселина, която, както се убедихте, е доста вредна в организма, се съдържа в солидни количества в зеления фасул, какаовите зърна, шоколада и фъстъците.

Диетолозите твърдят, че съществува и още една група продукти, които оказват пагубно влияние на ставите ви. Става въпрос за продуктите, в които се съдържа твърде много фосфор, но в същото време не съдържат достатъчно количество калций.

В списъка на тези продукти попадат домашните птици, картофите, рибата, зелените зеленчуци и др. Добре е да сте наясно, че всички изброени по-горе продукти допринасят за отлагането на калциево-фосфатни соли във влакнестите тъкани, хрущялите и сухожилията.
В резултат на това в голяма част от случаите възникват остеоартрозата и спиналната артропатия, пише zajenata.bg.

Несъмнено, не бихте искали да си причините подобни страдания. Това означава, че трябва да подхождате много внимателно и отговорно към храната, която слагате на трапезата си и консумирате. Неслучайно много от специалистите твърдят, че човек е това, което яде.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.