АПИ и КАТ: Не тръгвайте на път с летните гуми

0
322

Призивът на АПИ и на КАТ е към всички водачи на МПС-та, които възнамеряват през следващите дни да пътуват към проходите у нас

АПИ напомня да смените летните гуми със зимни

По високите части на планините дъждът ще премине в снеговалеж. Падналият сняг ще създаде затруднения ако пътувате с летните гуми.

Важно е да ги смените със зимни. Не забравяйте, че грайферите трябва да имат дълбочина поне 4 мм. В противен случай няма да бъдат ефикасни.

АПИ се позовава на прогнозите на синоптиците за застудяване. Затова по опорните пунктове са заредили с пясък, сол и химикали за опесъчаване.

Машините за обработка на пътните настилки са в готовност да реагират при необходимост.



Дори и да не се движите през проходите в страната, трябва да смените летните гуми със зимни.

КАТ ще предприеме акция за проверка и неизправните водачи ще бъдат глобени.

До 15 ноември проверките на КАТ ще бъдат без наказания за установените нарушения. Т.е. ако вашите гуми не са сменени или грайферите на зимните ви гуми са под 4 мм, няма да има санкции. Но след 15 ноември няма да има компромиси.

Много водачи казват, че нямат средства да си купят зимни гуми. Други споделят, че са започнали да си заделят пари за тях още от пролетта и през лятото.

От автосервизи обясниха, че най-евтините гуми у нас са китайски. Цената им е по 300 лева. Важно е да знаете кога са били произведени преди да ги купите. Необходимо е гумата да бъде еластична и стабилна. Ако са стари тя ще даде дефекти.

До средата на ноември времето ще бъде топло. След това започват валежите от сняг, коментират синоптиците.

До тогава имате достатъчно време да бъдете изрядни по отношение на вашите превозни средства.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.