Разтапящ вкус на много лесен крем брюле с шоколад (топ рецепта)

0
447

Този крем брюле с шоколад ще ви вземе акъла

крем брюле с шоколад
Този крем брюле с шоколад става просто фантастичен

Предлагаме ви рецептата за нещо просто невъобразимо вкусно. А именно любимия ни крем брюле с шоколад. Как ще ахнете само като го опитате, не може дори да си представите. Уверяваме ви, че ще останете не доволни, а очаровани.

Този крем брюле ще ви излезе доста по-евтино от купешките, в по-голямо количество ще е и ще е в пъти по-вкусен от тях.

Трябват ни пет яйца, половин чаша захар, две чаши сметана, 90 грама бял шоколад, половин лъжичка ванилия и малко кафява захар.

Разбийте жълтъците на яйцата с една четвърт чаша захар. Останалата захар и сметаната се разбъркват, а после се поставят на котлона, докато закъкрят и се оставят там на слаб огън.



Като не спирате да бъркате, добавете настъргания на ситно шоколад в сметаната. Продължете да разбърквате за известно време. А после тази смес полека я прибавяме към сместа с жълтъците, заедно с ванилията.

Вземете огнеупорни формички, които поставяте в тава със сипана в нея топла вода – водата трябва да стига до половината от височината на формичките.

След това поставяме тавата в предварително загрятата на 150 градуса фурна за около час или докато видим, че кремът се е стегнал.

Когато са вече готови, ги изваждаме от фурната и оставяме да изстинат. А накрая ги поставяме в хладилника за най-малко шест часа, за да се охлади добре кремът и да се стегне съвсем.

Преди да сервираме нашия домашен крем брюле с шоколад, поръсваме отгоре всяка формичка с кафява захар. Като преди това сме я загрели на слаб огън на котлона, за да се разтопи.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.