„Велики“ европейски ценности: Осъдиха датчанка, защото се защити от бежанец да не я насили!

0
385

Истински потрес в Дания. Бежанец пострада при опит за посегателство над красива датчанка. Тя го спря, но съдът я глоби, за шок на цял свят.

„Велики“ европейски ценности и употребата на кавички е съвсем на място в случая. Той се опита да я насили, а съдът я осъди. Изглежда шокиращо, но това са реалностите в днешна Европа.

датчанка бежанец
Датчанка получи глоба, че се защити от бежанец

17-годишна Нана Сковманд е била нападната от марокански бежанец в датския град Сондерборг. Нанесъл й е много травми по лицето, за да я омаломощи, но девойката все пак е успяла да извади лютив спрей и да напръска в лицето насилника, след което избягала.

За всеобща изненада обаче седмици по-късно жертвата получава призовка от съда, в която става ясно, че прокуратурата е завела срещу нея дело за използване на незаконно оръжие. Тъй като не е регистрирала спрея, датчанката е глобена с 20 долара.

Сумата изглежда по-скоро символична, но въпросът е принципен. Изглежда нелепо съдът да наказва жена, която е действала при самозащита. Законът в случая се използва по възможно най-неправилния начин.



Засега нападателят не е арестуван, но се очаква и това да се случи. Едва ли обаче ще получи ефективна присъда.

Местното население в Дания е настроено враждебно спрямо бежанците, тъй като тя създават доста размирици. Престъплението е станало близо до център за бежанци.

Нападнатата датчанка сама съобщи за парадоксалната ситуация с глобата. Тя публикува в социалната мрежа снимки, на които лицето й е разбито, но трябва да заплати за това. „Великите“ ценности на Европа нямат край…

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.