Тези сигнали алармират, че в организма ви са се натрупали прекомерно количество токсини

0
463

Обърнете сериозно внимание на тези сигнали, преди да е станало твърде късно

 

токсини
Тези сигнали алармират, че в организма ви са се натрупали солидно количество токсини

Малцина са хората, които познават тялото си до най-малката подробност. В този ред на мисли ще ви запознаем със сигналите, чрез които организмът ви алармира, че са се натрупали твърде много токсини, които затрудняват нормалното му функциониране.

При все, че напоследък се забелязва тенденция все повече хора да преминават към здравословно хранене, то в организма им продължават да се трупат токсини, които го увреждат. Разбира се съществуват редица начини за разрешаване на този проблем и сред тях несъмнено са не само правилното хранене, а и редовната физическа активност.

По принцип организмът разполага с множество защити и защитни агенти, с помощта на които се бори с токсините. Те обаче далеч не са достатъчни за цялостното му почистване от вредните вещества.

Поради тази причина медиците препоръчват да осигурите допълнителна детоксикация, която да отстрани токсините от тялото ви. По този начин ще сведете до минимум риска от появата на редица заболявания.



Ето и кои са симптомите, чрез които организмът ви алармира, че са се натрупали твърде много токсини:

Абдоминална мастна тъкан
Раздразнителността и стресът несъмнено се отразяват пагубно на обменните процеси, а това води до повишаване на нивото на вредния холестерол в кръвта. Тъй като знаете, че в организма всичко е свързано, това пък на свой ред допринася за натрупването на мазнини в областта на корема. Именно това състояние предполага, че в организма ви са се натрупали страшно много токсини. Освен това е нарушена и имунната ви система.

Погрижете се за тялото си

Главоболие
То също не трябва да бъде пренебрегвано с лека ръка, тъй като е един от признаците за натрупване на токсини в организма.

Запушен нос (назална конгестия)
Често пъти токсините и микробите водят до синусни инфекции, които биват придружени от гнойни секрети в носната кухина.

Плака по езика
Ако езикът ви няма характерния розов оттенък, то трябва да обърнете сериозно внимание на детоксикацията му. Белият или жълт налеп по езика, придружен с неприятна миризма в устата предполага, че в тялото ви са се натрупали солидно количество токсини.

Жлъчен мехур
Твърде многото токсини в организма пречат на нормалното осъществяване на жлъчния поток, което води до образуване на камъни в жлъчката.

Проблемна кожа
Ако кожата ви е обсипана с акне, черни точки, различни обриви или пък е суха, това също е знак, че в тялото ви, са се натрупали твърде много токсични отлагания.

Безсъние
Наличието на прекомерно количество токсини в организма намалява значително производството на хормона на съня (мелатонин), в резултат на което тялото отслабва, а сънят се влошава.

Повишена телесна температура
Твърде многото токсини водят до повишаване на телесната температура. Освен това проблемът може да доведе до рязко увеличение на теглото и изпотяване, пише fakti.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.