Ето с какво можете да замените яйцата и млечните продукти в сладкишите по време на Коледните пости (I част)

0
585

Бъдете добре подготвени за предстоящите пости

 

Коледните пости
Бъдете добре подготвени за предстоящите пости

След броени дни (на 15 ноември) ще бъде поставено началото на Коледните пости. Разбира се това далеч не означава, че трябва да се лишите от сладкиши и сладки изкушения.

За целта ще ви предложим няколко продукта, с които можете да замените успешно яйцата и млечните продукти в сладкишите по време на Коледните пости. Едва ли има домакиня, която да не е наясно с факта, че по време на Коледните пости от менюто трябва да се изключат продуктите с животински произход като мляко и млечни произведения, яйца и разбира се – месо.

За основните ястия без месо, всичко е повече от ясно. Как обаче да замените яйцата и млечните продукти при печивата по време на Коледните пости?
За щастие има начин да продължите да се наслаждавате на невероятно вкусните сладкиши, при това без да нарушавате постите.

Винаги можете да намерите адекватно решение

С какво да замените яйцата?
Всяка домакиня е наясно с факта, че именно яйцата са тези, които формират структурата на тестото. Те са единствената съставка, която съдържа както естествени сгъстители. Освен това те са и естествен набухвател и не на последно място – обогатяват с въздух тестото, когато са разбити.



Продуктите, с които можете да заместите яйцата в ролята на сгъстител във вашите печива:
– Можете да замените едно яйце като към 1 ч.л. грис добавите 1 с.л. вода;
– Към 1 с.л. смлени ленени семена добавете 3 с.л. вода и разбъркайте. След това охладете в хладилника за 15 минути или докато сместа набъбне;
– Няколкото яйца в рецептата за кекс, бихте могли да замените с добре узрели банани. За да заместите 2 яйца в рецептата, е достатъчно да добавите 100-120 гр. добре узрял банан. Разбийте го с растително масло в блендер купа и ще останете приятно изненадани от емулсията, която ще получите;
– Също така бихте могли успешно да замените яйцето в рецептата с 1 с.л. царевично нишесте, към което сте добавили 2 с.л. вода като разбъркате сместа до гладкост;
– 2 с.л. овесени ядки, към които сте добавили същото количество вода също биха могли да заменят успешно 1 яйце. Нека сместа набъбне добре, преди да я прибавите към тестото

Въпреки това не забравяйте, че в по-ефирните десерти не бихте могли да замените яйцата с нищо друго, тъй като именно те са тези, които им придават ефирността, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.