Това е причината да изпитвате неистов глад към определени храни

0
495

Причината да налитаме на някои храни, е чисто емоционална

 

храни
Причината да налитаме на някои храни, е чисто емоционална

Ако забелязвате, че напоследък изпитвате неистов глад към определени храни, то определено е добре да обърнете сериозно внимание на здравословното ви състояние.

Британското издание „Cosmopolitan“ посочва, че гладът за определени храни издава здравословното ви състояние и от какво се нуждае организмът ви.
Английският специалист по хранене Джо Траверс е консултирал изданието по отношение на неистовия глад за някои храни. Той разкрива какво означава този глад.

Ето и обясненията му:

Солено
За да функционират правилно, мускулите се нуждаят от сол. Ако хапвате умерено солено, не е страшно. Гладът за солени храни обаче сочи, че на организмът му липсва тази съставка. Липсата й може да е причинена от дехидратация, електролитен дисбаланс или нещо друго. Обикновено тези състояния се проявяват след повръщане или пък обилно потене.



Захар и сладкиши
Всеки е наясно, че сладкото е вредно и приемът му трябва да се сведе до минимум. Най-лошо е когато хапвате сладки изкушения късно през нощта. По всяка вероятност този глад е породен от ниско кръвно налягане, твърди Траверс. Всеизвестен е фактът, че за да произведе енергия, организмът се нуждае от въглехидрати. Поради тази причина, когато сте твърде уморени, ви се ядат картофи, сладкиш, месо и др. подобни.

Шоколад
Ако често залитате по шоколада, е вероятно да страдате от недостиг на магнезий. Не винаги обаче причината се крие в това. Разбира се шоколадът съдържа този микроелемент, то има и други храни, които са много по-добър източник на магнезий. Неистовият глад за шоколад може да е знак, че сте с ниско кръвно налягане или сте прекалено уморени. Освен това често пъти хората посягат към шоколад, когато са стресирани.

Много е важно да не бъркате лакомията с неистовия глад за определена храна

Въглехидрати – паста, хляб, картофи
Редовният глад за въглехидрати като гореизброените също може да алармира за ниско кръвно. Освен това не е изключено да изпитвате глад за такива храни и ако спазвате строга диета, в която те почти не фигурират или са недостатъчно количество.

Сирене
Някои хора обожават сиренето и го комбинират с всякакви храни. То е чудесен източник на калций и протеин, но също не е единствен такъв. Неистовият глад за този продукт сочи, че сте твърде гладни и не сте се хранили добре предишните дни. Поради факта, че сиренето засища, копнеете именно за него.

Червено месо
Гладът за червено месо издава, че сте твърде изморени и нямате сила и енергия. Не е изключено организмът ви да страда от недостиг на желязо или цинк.

Кафе и чай
Много хора по света започват деня си с чаша кафе веднага след събуждане. Една от причините за това е, че се нуждаете от течност, но не пиете достатъчно вода. Другата разбира се е кофеинът – някои хора създават зависимост към него и ако не получат обичайната си доза от него сутрин, нямат нужната енергия и страдат от главоболие.

Фаст фууд и мазнини
Излишно е да споменаваме колко са вредни. Неистовият глад за тези храни е чисто психологически фактор. Обикновено той е емоционален поради забраната да ги консумираме, пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.