Ето защо специалистите препоръчват да наблегнете на консумацията на булгур

0
558

Този зърнен продукт е истинско съкровище

 

булгур
Този зърнен продукт е истинско съкровище

Редица специалисти препоръчват горещо редовната консумация на булгур и това не е никак случайно.

Трудно могат да се изредят всички ползи за здравето ни от приема на всяка зърнена култура.
Те не само подпомагат процеса на храносмилане и отслабване, а и са неизменна част от здравословното хранене.

Високото съдържание на фибри, минерали и витамини в тях ги превръща в неизменна част от менюто на всеки.
В следващите редове ще ви разкрием как редовният прием на булгур се отразява върху редица органи в човешкото тяло.

Убедени сме, че след като прочетете за ползите от редовния прием на булгур, веднага ще искате да хапнете поне лъжица от него.



Ето ги и тях:

Булгурът не само е една от най-хранителните зърнени култури, а от приема му могат да бъдат извлечени множество ползи. Това се дължи на специалния му химичен състав. Той съдържа всички витамини от групата В, огромно количество калций, магнезий, фибри, желязо и дори фосфор.

Редовната консумация на булгур ще ви помогне да заздравите костите. Освен това благодарение на високото съдържание на протеини в този зърнен продукт, можете да възстановите и изградите мускулната тъкан.

Задължително го добавете към менюто си

Не трябва да се пренебрегва и фактът, че булгурът е изключително полезен за сърдечносъдовата система поради високото съдържание на фибри и витамин В6 в него. По този начин ще можете да предотвратите или контролирате заболяванията, свързани с тази система.

Съдържащото се в булгура желязо пък го превръща в отлично средство за предотвратяване на анемия.
Тук е мястото да посочим, че този продукт носи изключително много ползи и за храносмилателната система. Той не само почиства организма от токсини, но и успешно се бори с всички чревни нарушения, предотвратява подуването на корема и насърчава растежа на полезните бактерии.

Една от значителните функции на редовния прием на булгур е предотвратяването на образуване на камъни в жлъчката. Тази му функция е възможна поради съдържанието на същите онези фибри, които насърчават активното храносмилане. Това на свой ред води до намалена нужна на жлъчни секрети.

Не трябва да се пренебрегва и благотворното влияние на булгура върху кожата на лицето. Поради тази причина той се препоръчва горещо като основен продукт за маски за лице. Съдържащите се в него микроелементи освежават отлично кожата и допринасят за нейното подмладяване.

Въпреки високото калорийно съдържание, булгурът се препоръчва горещо дори и на онези, които са на диета. Той перфектно засища глада, при това за дълго време. Много е важно обаче порциите да са умерени, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.