Д-р Серафимова разкрива кое е успешното лечение на акнето (+видео)

0
570

Д-р Серафимова гостува в предаването „Пулс“ на Канал 3. Заедно с водещата Гергана Добрева обсъждат проблема акне и методите за неговото лечение

Д-р Серафимова

Д-р Димитрина Серафимова е дерматолог в Александровска болница в София.

В началото д-р Серафимова обяснява, че акнето не е само проблем на кожата. Той е свързан с емоционалното и психологическо състояние на пациента.

След като се появи акне по кожата на млад човек, той е стресиран и много трудно се адаптира в социалната среда.

Акнето е хронично заболяване, което засяга мастните жлези. Появата в ранна младежка възраст е свързано с редица хормонални фактори.



Акне е забелязвано при малки бебета кърмачета. Приема се, че се е получил трансфер на хормони през организма на майката по време на бременността или чрез кърмата.

На практика акнето при някои пациенти са запазва от 30 до 40-годишна възраст. Това се отнася повече за жените, отколкото за мъжете. В този случай отново трябва да се правят изследвания на хормоните и да се търсят евентуални хормонални дисбаланси.

Друг фактор, който е предпоставка за появата на акне е структурата на кожата. Осигуряване на мастната секреция. Функциониране на мастните жлези. Това е заложено генетично и при всеки човек е различно.

При провеждане на лечение най-важното нещо е съдействието на пациента. Без неговото разбиране и помощ няма да има абсолютно никакъв ефект.

Една от основните грешки в периода на лечението е употребата на фон дьо тен. Фон дьо тенът може да причини допълнително възпаление на кожата и така да се наложи същинското лечение да продължи много по-дълго. От друга страна ако акнето не се изчиства правилно от кожата може да останат неприятни трайни белези по кожата на лицето.

Д-р Серафимова препоръчва да не се прави самодиагностициране и самолечение. Наскоро в нейната практика е имала момиче, което получило пъпки като акне. Но се оказало, че има алергия от домашния любимец, която се проявила външно като акне.

Лечението на акне не трябва да започне от козметик. На определен етап от лечението самите лекари препоръчват посещение при козметик. С определени процедури се ускорява самото лечение. Но това става по преценка на дерматолога.

Пациентите с акне могат да консумират шоколад, особено натурален – черен.

Още изключително важни съвети ще научите от видеото долу.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.