Никога не слагайте тези неща в микровълновата, ако не искате да се отровите!

0
572

Дори не си помисляйте да експериментирате

 

микровълновата
Дори не си помисляйте да експериментирате

Микровълновата отдавна се е превърнала в неизменен помощник в бита на всяка домакиня.

Знаете ли обаче, че някои неща изобщо не трябва да се слагат в микровълновата, защото съществува голям риск да се отровите?

Ето кои са тези неща:

Хартиени пликове
Освен в случаите, в които хартиените пликове не са предназначени специално за микровълновата като тези на пуканките например, не е добра идея да ги слагате в нея. Факт е, че те не само отделят токсини, които се поемат от храната, а и дори могат да се запалят, ако се нагреят повече.



Чаши и кутии от стиропор
Чашите и кутиите от стиропор може да вършат отлична работа за съхранение на продукти в хладилника, но в никакъв случай не си позволявайте да ги използвате за микровълновата. Първо, рискувате стиропорът да се разтопи и освен това не забравяйте, че химикалите ще се пренесат в храната.

Найлонови торбички
Изобщо не си и помисляйте да ги слагате в микровълновата, тъй като ще се стопят и всичките химикали ще се абсорбират от храната.

Не правете нещо, за което може да съжалявате

Винтидж чаши и чинии
Ако имате винтидж съдове и такива на повече от 40 години, в никакъв случай не ги използвайте за микровълновата. Покритието им може да съдържа олово или други опасни компоненти, които ще се пренесат в храната.

Кутии с капак
Ако поставите кутия с капак в микровълновата, рискувате да получите истинска „експлозия“, която ще бъде последвана от доста дълго и неприятно чистене на уреда.

Пластмасови чаши
Обикновено повечето чаши за път, са направени от пластмаса или метал. Ако ви предстои пътуване и искате да си затоплите кафето в микровълновата, използвайте порцеланова чаша за целта и след това го прехвърлете в пластмасовата или металната. По-нагоре вече изложихме доводите за това предупреждение.

Плетени (тъкани) дрехи
Колкото и абсурдно да ви звучи, някои хора използват микровълновата за по-бързото изсушаване на плетени и тъкани дрехи. Никога не ги слагайте в микровълновата, защото те повече няма да са същите. Същото предупреждение важи и за обувките.

Някои храни
Някои храни не трябва да се слагат в микровълновата, тъй като съществува риск от „експлозия“, да ви запари на очите или пък температурата да е опасно висока за тях. Такива например са лютите чушки, яйцата с черупки, както и цели плодове, кърма или пък замразено месо.

Най-добре е да не експериментирате, освен ако не сте предвидили достатъчно време за почистването на микровълновата след експеримента, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.