Дори не предполагате каква панацея са картофените обелки

0
796

Ще останете приятно изненадани от експресното им действие

 

картофените обелки
Ще останете приятно изненадани от експресното им действие

Колкото и невероятно да ви звучи картофените обелки са истинска панацея. Със сигурност след като научите за колко много неща могат да са ви от полза, ще спрете да ги изхвърляте в коша.

Знаете ли, че картофените обелки могат да лекуват успешно хемороиди, бронхит и хипертония (високо кръвно налягане)?
Едва ли има човек, който да не обича картофи под една или друга форма. Те присъстват почти ежедневно в менюто на мнозина, било то на салата, супа или пък друго ястие.

Повечето домакини хвърлят с лека ръка картофените обелки в коша. Вероятно това се дължи на факта, че нямат ни най-малка представа, че те са ненадминат лек, който може да ви избави от редица тежки болести.

Те са източник на витамини, калций, скорбяла и разбира се калий. Всички те спомагат за лечението на различни здравословни проблеми, както и за подсилването на имунната система.



Ето и някои лечебни свойства на картофените обелки:

Високо кръвно налягане (хипертония)
Преди да правите каквото и да било с тях, е от огромно значение да ги почистите много добре. Вземете шепа картофени обелки и ги сложете в подходящ съд. Залейте ги с вряла вода, така че да ги покрие напълно. Варете в продължение на 10 минути, след което отдръпнете от котлона. Похлупете съда и оставете картофените обелки да се запарят. Когато изстинат ги прецедете. Приемайте всеки ден по 2 с.л. четири пъти дневно, преди хранене.

Дори не сте предполагали какви вълшебници са

Хемороиди
Вземете трилитров буркан и го напълнете с добре почистени и измити картофени обелки. След това ги залейте с достатъчно вода, че да ги покрие. Прехвърлете всичко това в подходящ съд и го сложете на котлона да заври. Когато сместа заври, отдръпнете от котлона. Изсипете в гърне и седнете отгоре, но внимавайте да не е твърде горещо, за да се изгорите. Парната баня трябва да е с продължителност 20 минути като се повтаря ежедневно.

Бронхит
Нужни са ви три шепи добре почистени и измити картофени обелки. Залейте ги отново с вода да ги покрие и ги варете в продължение на 15 минути. Прецедете ги и изхвърлете водата, в която сте ги варили. От обелките направете кашичка, която увийте в марля или тензух. Сложете компреса върху гърдите като пазите сърцето. Оставете го да постои 2-3 часа или пък останете с него цялата нощ.

Напукани пети
Пригответе отвара от картофени обелки като в 1.5 литра вода сварите три шепи картофени обелки. Потапяйте всяка вечер краката си в тях в продължение на 20 минути, пише webnovinar.com

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.