Кремена Халваджиян за първи път разкрива тайни от „Пътят на честта“ и „Маскираният певец“

0
693

През изминалото лято Кремена Халваджиян била ангажирана с два големи творчески проекта сериалът „Пътят на честта“ и „Маскираният певец“

Кремена Халваджиян е автор на костюмите за „Маскираният певец“

Кремена Халваджиян е автор на костюмите в „Маскираният певец“. Те са впечатляващи! Но както става ясно от интервюто, не всичко се е случвало от раз.

Сутрин около 7 часа, докато си пиела кафето, правела скиците на отделните образи. Тя е един от малцината, които знаят кой се крие зад отделните персонажи.

В началото започнали работа с фирма за изработване, която не могла да се справя както трябва. И без малко да провалят проекта. Но бързо съумели да се организират и в крайна сметка шоуто е на макс.

Кремена Халваджиян заведе репортера на „Събуди се“ в т.нар. „изолатор“. В голям двор са поставени отделни стаи. Всеки участник има своя собствена стая. Те пристигат с автомобил маскирани. Влизат по най-бързия начин на своето място.



Всяка стая е оборудвана с диванче, стол, телевизор, кафемашина. Там участниците се преобличат и гримират.

След края на предаването всеки отново маскиран се качва в автомобил и го извозват в София до определено място, така че неговите следи да се изгубят.

Кремена Халваджиян споделя, че в самите костюми не се крият никакви улики към личността на певците. Единствено в техните визитки.

Другият проект „Пътят на честта“ също е интересен. Кремена е автор на декорите. Там й се наложило да върши дори физическа работа, докато изграждат стените.

Но най-интересен е фактът, че и тя изпълнява музиката към сериала.

Малко известен факт е, че Кремена е завършила музикално училище с профил виолончело. Нейният баща бил диригент към операта. Тя започнала да свири в неговия оркестър. Но преди 25 години починал. Тогава младата музикантка зарязва музиката.

В продължение на 25 години не била свирила. Но това лято Маги Халваджиян й представил музиката към сериала, чиито продуцент е той. Тя изслушала записа и останала възхитена. До сега винаги е имала критики и забележки, но този път не. Даже решила да пробва да го изсвири на виолончелото си.

Маги останал впечатлен от идеята и предложил тя да изпълни музиката в съпровод на пиано. Наложило се да вземат на заем виолончело, защото нейното вече не било подходящо за свирене. Само за около 2 часа направили записа в звукозаписно студио.

Не пропускайте и видеото долу.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.