Черна сряда: Големият Стефан Данаилов ни напусна преди малко

0
505

Дълбок поклон пред таланта Стефан Данаилов, който остави своето голямо творчество на българското театрално и кино изкуство

Стефан Данаилов ни напусна физически, но остави за поколенията своите богати и разнообразни творчески превъплъщения

Тази сутрин приключиха земните дни на големия български актьор на 76-годишна възраст. На 9 декември трябваше да отпразнува своя 77-рожден ден.

Последния месец Стефан Данаилов прекара в медикаментозна кома във ВМА.

Тази сутрин от Военно-медицинска академия са уведомили близките на Ламбо и Народния театър.

На страницата на Народния театър „Иван Вазов“ пуснаха скръбната вест.



Все още няма информация кога и къде ще бъде извършено поклонението пред тленните останки на големия български актьор.

Стефан Данаилов реализира незабравими персонажи в киното и в театъра. Но това не е единствената му заслуга към българското изкуство и култура.

През последните години се посвети на младите хора, тръгнали по неговия път.

Той обучаваше студенти в НАТФИЗ. Даваше им изключително полезни напътствия, базирайки се на своя дългогодишен и изключително богат професионален опит. Защото Стефан Данаилов е участвал и в редица чуждестранни продукции.

Точно тези млади хора след години ще бъдат новите звезди на българските театър и кино. И когато разказват в интервюта, че са от класа на Стефан Данаилов, паметта на големия актьор ще възкръсва по един достоен начин.

В началото на годината Стефан Данаилов изигра своята последна кино роля. Той участва във филма на Ники Илиев „Завръщане„. Премиерата беше на 18 октомври.

Стефан Данаилов и Аня Пенчева направиха театрално турне из България с постановката „Актрисата“ през лятото на 2019 г. Залите навсякъде бяха препълнени. А публиката ги аплодираше бурно. Никой не е предполагал, че това ще бъде последната среща на българските зрители с големия Стефан Данаилов.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.