Чуден кекс с банани и ядки правим повече от лесно

0
597

Този кекс с банани и ядки става повече от разкошен, доволни ще останете

кекс с банани и ядки
Уникален става този вкусен домашен кекс с банани и ядки

Предлагаме ви рецептата за любимия ни кекс с банани и ядки. Прави се повече от лесно, а се топи в устата буквално. Ще видите колко доволни ще останете и ще си го майсторите честичко у дома.

Този кекс се прави с фъстъци по нашата рецепта, но ако не обичате или предпочитате други ядки, може да ги замените с тях. Пак ще се получи страхотно и ще го ометете за нула време.

Става разкошен десерт, който е подходящ, както за сутрешна, така и за следобедна закуска с чаша горещо кафе – просто мечта.

Трябват ни 250 грама фъстъци, 200 грама кафява захар, четири яйца, една лъжица мед, 200 грама олио, 250 грама брашно, една лъжичка бакпулвер, половин лъжичка сода, половин лъжичка джинджифил, четири банана и половин лъжичка канела.



Първо трябва да разделим фъстъците на две части. Едната част я пасираме, а другата част я начукваме на ситно. Загрявяме фурната и намасляваме тавичката. Яйцата ги разбиваме със захарта, добавяме олиото и отново разбиваме.

Брашнената част от фъстъците я смесваме с брашното, содата, бакпулвера и подправките, натрошените фъстъци. Добавяме яйчената смес и разбъркваме хубаво.

Към края вече прибавяме намачканите банани и отново добре разбъркваме. Тестото го изсипваме в намаслената вече тава и поставяме да се пече във фурната, докато стане готово.

Преди да го сервираме, трябва да го оставим да се охлади много хубаво. Този кекс с банани и фъстъци става чудно вкусен и е прекрасен за следобедна закуска с чаша горещо кафе или чай.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.