Уловил ли е Никола Тесла извънземни сигнали?

0
493

На 7 януари 1943 година от този свят си отива Никола Тесла – един от най-гениалните умове на всички времена, чийто принос към световната наука е наистина огромен

Твърди се, че наред с всичко останало Никола Тесла проявява и задълбочен интерес към въпросите, свързани с предполагаемото съществуване на извънземни цивилизации във Вселената, правейки дори и опити да осъществи междузвезден контакт с тях, използвайки за тази цел радиовълни.

През 1899 година той провежда серия от експерименти с електричество в своята лаборатория в американския град Колорадо Спрингс, щата Колорадо, изпращайки огромни електрически заряди в земята, както и от специално построената 57-метрова кула за предаване на енергия.

никола тесла
На 7 януари 1943 година от този свят си отива Никола Тесла – един от най-гениалните умове на всички времена, чийто принос към световната наука е наистина огромен

По време на този експеримент Никола Тесла изненадващо започва да записва с апаратурата си необичайни сигнали, чиито характеристики дават основание да се предполага, че същите нямат земен произход. Впоследствие той публично заявява, че това не са електрически смущения, дължащи се на магнитното поле на Земята, Северното сияние, Слънцето или на някакви атмосферни явления. Макар и да не успява да разгадае скритото им значение, той е повече от убеден, че става въпрос именно за сигнали, изпратени от разумни същества, опитващи се да осъществят контакт.

Официалната наука обаче не удостоява с внимание твърденията на Никола Тесла, а след смъртта му значителна част от неговите вещи и записки, свързани с експериментите му, са продадени, за да се покрият финансови задължения.



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.