Мазолите издават скрити заболявания. Ето какво още не знаем за тях

0
941

Ако мазолите се появяват често на едно и също място, е нужно да се консултирате със специалист

 

мазолите
Ако мазолите се появяват често на едно и също място, е нужно да се консултирате със специалист

Колкото и невероятно да ви звучи, мазолите не са никак безобидни.

В зависимост от мястото, на което се появяват, те могат да са аларма за скрито заболяване, от което страдате.

Мазолите по краката, са едни от най-неприятните проблеми, които биха могли да ви измъчват.
Замисляли ли сте се обаче, че мястото, на което се появяват мазолите, може да е сигнал за по-сериозен здравословен проблем?

Всеизвестен е фактът, че краката са осеяни с множество биологично активни точки, които са знак за работата на вътрешните органи.
Източната медицина вярва, че ако мазолите по краката се появяват на едно и също място, те са сигнал за здравословен проблем, който може би не сте забелязали.



Често пъти причина за появата на мазолите, е напрежение или пък триенето от неправилно подбрани обувки. Поради този факт често пъти кожата на петите става твърде груба, а това причинява болка при ходене, тъй като в нередки случаи, се получават и пукнатини.

Изобщо не са за подценяване

Ето какви здравословни проблеми могат да издават мазолите по краката в зависимост от мястото, на което се появяват най-често:

1. Ако кожата на краката ви е раздразнена, а мазолите се появяват най-често под палците ви, това може да е сигнал за недостиг на витамините А и В.
2. Грубата кожа по външните ръбове на горните фаланги на палците пък е сигнал, че вероятно имате проблем с щитовидната жлеза.
3. Мазолите по пръстите в съчетание с напукани пети и груба кожа често пъти се появяват в резултат на чревни проблеми.
4. Проблемите с гръбначния стълб могат да предизвикат мазоли по външните ръбове на краката.
5. Ако имате груба кожа под малкия пръст на левия ви крак, това може да е предупредителната лампичка за проблеми със сърцето или белия дроб.
6. В случай, че кожата на десния ви крак е доста груба и втвърдена, това е сигнал, че вероятно имате проблеми с жлъчния мехур или черния дроб.
7. Мазоли около петите, които често пъти се смятат за нормално явление пък показват изменения в ставите.
8. Грубата и напукана кожа на петите идва да рече, че имате сериозни проблеми с червата или лошо нарушена имунна система.

Ако забележите, че се появяват мазоли на едни и същи места по краката ви, е много важно да се консултирате със специалист. Не бързайте да си поставяте сами диагноза, още по-малко да си самоназначавате лечение. Тази статия е с информативен характер и има за цел да ви насочи към евентуалния проблем, но не и да ви диагностицира на 100%, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.