Навременното разпознаване на симптомите, алармиращи за недостиг на витамин Д могат да спасят живота ви

0
660

Този проблем никак не е за подценяване

 

витамин Д
Този проблем никак не е за подценяване

Колкото и невероятно да ви звучи, никак не е пресилен фактът, че навременното разпознаване на симптомите, които алармират, че страдате от недостиг на витамин Д, могат да спасят живота ви.

Тук е моментът да посочим, че витамин Д, е мастно-разтворим витамин, който се произвежда от организма в резултат на получената слънчева светлина.
Той е отговорен за регулирането на нивата на фосфатите и подпомага усвояването на калция.

Недостигът на витамин Д може да доведе до сериозни здравословни проблеми, които биха могли да ви костват дори живота. Това предупреждение важи не само за малките деца, а за всички.

Обикновено недостигът на витамин Д води до костна слабост, имунен дефицит и редица сериозни здравословни проблеми. За съжаление симптомите му трудно могат да бъдат разпознати, преди състоянието да е станало твърде сериозно.



Не чакайте проблемът да се усложни!

Ето някои от характерните симптоми, по които бихте могли да предположите, че страдате от недостиг на витамин Д.

Умора
Наистина умората у симптом на още редица здравословни проблеми. Тя дори може да се появи в резултат на недостиг на цял комплекс от витамини. Имайте предвид, че витамин Д играе значителна роля в това да се чувствате свежи и енергични, така че от уважение към собственото ви здраве, би било добре да проверите нивата му в организма. Не подценявайте този проблем и задължително си пуснете нужните изследвания или пък отидете на лекар, за да ви ги назначи. Резултатите от редица проучвания сочат, че спортистите, страдащи от недостиг на витамин Д показват значително по-лоши резултати от колегите им с добър витаминен баланс.

Свръхчувствителност към болка
Ако често пъти дори малките синини се превръщат в голям проблем за вас и ви причиняват сериозна болка, то причината може да се крие в недостига на витамин Д. Симптомът не е от най-очевидните и не е сред определящите фактори, тъй като всеки човек има праг на поносимост към болката. Независимо от това се вслушайте в гласа на тялото си и се опитайте да оцените състоянието си напълно безпристрастно.

Продължителни алергични реакции
Хората, страдащи от недостиг на този витамин често пъти попадат под ударите на различни алергични реакции, които са с доста дълга продължителност. Ако съдържанието на витамин Д в организма ви, е нормално, то тези реакции ще се проявяват много по-слабо. Ако забележите такава зависимост, задължително съобщете това на лекаря си.

Високо кръвно налягане (хипертония)
Имайте предвид, че витамин Д е от витамините, които оказват директно влияние върху работата на сърцето. В този ред на мисли, недостигът му може да доведе до сериозни сърдечни проблеми, в това число и хипертония, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.