Това е молитвата към Света Анна, която решава проблемите на жените

2
3418

Света Анна е майка на Пресвета Богородица и е баба по майчина линия на Господ Иисус Христос

Света Анна и Дева Мария – чудотворна икона от Атон

Тази молитва към Света Анна изпрати в редакцията на ТОПакутално.ком г-жа Магдалена Стефанова.

Молитвата й помогнала преди години да зачене, след няколко години невъзможност. Молитвата помогнала бебето й да се обърне с главата надолу и така родила нормално, а не с операция. Затова горещо я препоръчва на всички жени в нужда.

Заради огромните страдания и унижения, които изтърпяла, за голямото търпение и уповаване в Бога, Света Анна разбира страдащите.

Тя помага в трудни моменти. Закриля жените, бременните, родилките. Помага на бездетните жени да заченат. На жените да родят леко и без проблеми. Помага на жените да решат своите емоционални проблеми с партньорите, когато мъжете започнат да изневеряват, а трябва да бъдат при семействата си.



Показва на жените дали партньорите, с които имат връзка в момента са надеждни за брак и за деца или не.

Молитвата към Света Анна много помага

Животът на Света Анна е пример за страдание, смирение и безкрайна вяра в Бога.

А бракът на Света Анна и нейният съпруг Свети Йоаким е пример за съпружеска любов и преданост.

Родителите на Дева Мария били заможни хора с положение в онези далечни времена. Но тяхната драма била огромна. Не можели да станат родители.

Днес това не е проблем за човека от модерното време. Има хора, които просто не желаят да стават родители, защото са се посветили на кариера, например. А за останалите има алтернатива да си осиновят дете, да се подложат на инвитро или да платят на сурогатна майка. Ако не желаят да се възползват от тези възможности, започват да се грижат за домашен любимец.

В миналото тези алтернативи липсвали, затова без дете в семейството било истинска трагедия. А родителите били подложени на огромни унижения от страна на околните.

Единствената възможност за Света Анна и за Свети Йоаким била да се молят на Всевишния да ги дари с това най-велико щастие.

Но това щастие така и не ги споходило дълги години. Междувременно двамата продължавали да бъдат семейство. Такава голяма и предана любов любов между съпрузи трудно се среща в наши дни.

Повечето партньори в подобно положение днес биха се разделили. Но за Света Анна и Свети Йоаким бракът бил наистина свещен съюз до края на земните дни.

Колкото повече годините напредвали, толкова силата на молитвите на двамата родители ставали все по-силни. Накрая дали обет, че ако все пак Господ реши да ги дари с дете, те ще го посветят да му служи.

И тогава чудото се случило. Свети арх. Гавраил долетял от Небесата и донесъл очакваната вест на Свети Йоаким, който по това време бил в храма. Вече имат позволение Свише да станат родители. Накарал го да се прибере при съпругата си.

Докато Свети Йоаким се придвижвал към дома, Свети арх. Гавраил се явил на Света Анна, за да я зарадва с прекрасната вест. По това време тя била в градината и отново се молела.

Денят бил 9 декември. Както знаем от Светото писание, 9 месеца по-късно Света Анна родила Дева Мария (Малка Богородица).

 

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. Недейте да смятате, че ако тези „алтернативи“, които споменавате, съществуваха по времето на Св. Йоаким и Св. Анна, те щяха да прибегнат до тях. Не пишете глупости и не съблазнявайте хората. Те нямаше да бъдат светии, ако имаха тези разсъждения.
    Освен това духът на времето е бил съвършено различен и липсата на дете ги е правела непричастни на надеждата, че могат да се превърнат в родственици на обещания Спасител. Тази привидна богоотхвърленост ги е натъжавала, не капризността на днешните хора, които искат да имат всичко тук и сега и поради това са склонни на богопротивни постъпки само и само за да не се наложи да проявят малко смирение и търпение.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.