Тези лоши навици забавят метаболизма и пречат на отслабването

0
425

Вероятно и вие допускате една от най-честите и в същото време много вредни грешки

 

метаболизма
Вероятно и вие допускате една от най-честите и в същото време много вредни грешки

Ако и вие сте от хората, които често пъти се оплакват от метаболизма си, то е време да се замислите дали не попадате в групата на онези, които често практикуват някои лоши навици.

В следващите редове ще ви запознаем с някои лоши навици, които оказват пагубно влияние върху метаболизма и разбира се пречат на загубата на излишните килограми.

Вероятно многократно сте правили опити да отслабнете, но резултатът винаги е бил почти нулев, при все, че сте спортували и сте ограничили до минимум храненето. Оказва се, че в много от случаите диетата и спортът сами по себе си не са достатъчни, за да накарате тялото си да забърза метаболизма и да ви избави от няколкото излишни килограма.

Ако сте се разпознали в написаното дотук, то вероятно и вие имате тези лоши навици, които както вече споменахме забавят значително метаболизма.



Ето кои са те:

Прием на кафе без кофеин
Много хора се отказват от кофеина с цел да избегнат приема му, който се смята за вреден. На практика обаче се оказва, че негативите от приема на кофеин, са преувеличени неколкократно. Ако пиете по 1-2 чаши кафе дневно, няма нужда да се лишавате от кофеина. Резултатите от проведени наскоро изследвания сочат, че кофеинът ускорява метаболизма с до 15%.

Вероятно и вие практикувате повечето от тези лоши навици

Закуската ви съдържа основно въглехидрати
И вие ли сте сред онези, които закусват „здроавословна“ овесена каша? Е, тук е мястото да ви кажем, че ако целта ви е да се избавите от няколко излишни килограма, не е достатъчно да закусвате само овесени ядки. Тъй като въглехидратните закуски не засищат организма за дълго, съвсем скоро пак ще огладнеете. За да избегнете това, е нужно да добавите и протеини към въглехидратната си закуска. Те могат да са под формата на яйчен белтък или кисело мляко. По този начин закуската ви не само ще е по-лека, а и по-полезна и питателна.

Игнорирате спорта
Ако спазвате диета твърде дълго и сте се лишили дори и от най-дребните кулинарни радости, но въпреки това не слабеете, то вероятно сте изключили изцяло спорта от живота си. Малкото движения забавят значително метаболизма и водят до натрупването на мастни отлагания.

Не приемате достатъчно вода
Това е един от най-често разпространените вредни навици. Имайте предвид, че дори и да не усещате жажда, е нужно да приемате по 1.5 л. вода дневно.

Колкото и невероятно да ви звучи сред останалите вредни навици, забавящи метаболизма, са лишаването от храна след спорт, както и късното лягане вечер, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.