Внимание! Тези места са най-наситени с вируси

0
584

Вероятно не сте се замисляли, но трябва да сте много внимателни на тези места

 

вируси
Вероятно не сте се замисляли, но трябва да сте много внимателни на тези места

Предвид фактът, че се намираме в сезона на вирусите, ще ви запознаем с местата, които са най-наситени с вируси.

Добре е да сте наясно кои са те, за да можете да ги избегнете.

Безспорно е, че вирусите са навсякъде, особено на местата, на които се събират твърде много хора, а повърхностите се докосват от хиляди ръце.
Едно от тези места, е летището.

Като се вземе под внимание факта, че сме в очакване на коледно-новогодишните празници, когато много хора ще пътуват, за да празнуват с близките си у дома, е излишно да споменаваме за каква концентрация на вируси става въпрос по летища, гари и автогари.



За да съумеете да се предпазите от вируси, грип и други инфекции по време на пътуването си, е добре да знаете кои са най-замърсените места по летища и автогари и да ги избегнете.

Бъдете особено внимателни!

Ето ги и тях:

Места, на които се струпват много хора
Претъпканите с хора места винаги са потенциално средище на вируси и зарази. Такива места на летището, са опашките за чекиране, опашката на митническия контрол, както и проверката на багажа. Въздържайте се от пипането на повърхности на тези места. Ако все пак ви се наложи да ги докоснете, в никакъв случай не пипайте лицето си, преди да сте се измили хубаво. По възможност носете медицинска маска на лицето си, която трябва да се сменя на всеки 3-4 часа.

Кошници за багаж
Минавайки през скенера, обикновено оставяте багажа си в кошница. Тези съдове също са изключително замърсени, тъй като обслужващият персонал ги почиства много рядко. Поради тази причина са много концентрирани на вируси и бактерии. Измийте веднага ръцете си при контакт с такива съдове.

Бутони за асансьори, ескалатори и др.
Съоръженията и повърхностите за общо ползване на летища и автогари несъмнено са сред най-мръсните и крият сериозни опасности за здравето. Сред тях са асансьорите, бутоните на асансьорите, ескалатори и др. Те са силно замърсени с вируси, тъй като само в рамките на едно денонощие се докосват от хиляди хора.

Багаж
Имайте предвид, че багажите на хората около вас, както и вашият багаж, също са носители на микроорганизми, бактерии и вируси. Едва ли ще се изненадате от това предвид факта, че ги търкаляте по земята или ги оставяте по замърсени повърхности. Имайте предвид, че товарните помещение в самолета или автобуса, също са средище на замърсявания. Винаги мийте ръцете си, след като сте докоснали куфара, пише trafficnews.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.