България днес изпрати великата Стоянка Мутафова

0
379

Огромна опашка от хора днес се изви пред Сатиричния театър. Хиляди пристигнаха да си вземат „Сбогом!“ с голямата Стоянка Мутафова

Стоянка Мутафова (1922-2019)

Госпожа Стихийно бедствие напусна нашия свят на Никулден. А днес на друг велик празник България се сбогува с нея.

Каквото и да се каже за голямата актриса винаги ще бъде малко.

Както подчерта Христо Мутафчиев, Стоянка Мутафова е величина в световен план. Не само българска актриса. Навърши 97 години на 2 февруари. Напусна ни на 6 декември. През изминалите месеци изнесе много представления. В света няма друга актриса, която на 97 години да играе на сцената и да се държи сякаш е на 30.

Камерите на медиите заснеха и всички големи български актьори в сградата на Сатирата по време на поклонението. Освен Христо Мутафчиев, тук бяха Любо Нейков, Татяна Лолова, Ирен Кривошиева, Искра Радева, Славчо Пеев. Калин Сърменов като колега актьор и в качеството на директор на Сатиричния театър.



Богдана Карадочева и Васил Найденов големи приятели на Стоянка и на нейната дъщеря Муки. Илюзионистът Астор и Вежди Рашидов.

Йорданка Фандъкова и Боил Банов – син на актьора Васил Банов и настоящ министър на културата. Политици и безкрайно много почитатели.

Много млади българи пристигнаха да се поклонят за последен път пред величието на голямата актриса. Това показва, че образите, които Госпожа Стихийно бедствие успя да сътвори на сцената и в киното ще продължават да радват и следващите поколения.

Споменът за великата Стоянка Мутафова ще бъде жив и още дълги години.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.