Тези често пренебрегвани признаци може да се окажат ранен симптом на онкологично заболяване (I част)

0
413

Не пренебрегвайте нито един от тях

 

онкологични заболявания
Не пренебрегвайте нито един от тях

Онколозите алармират, че за огромно съжаление хората често пъти пренебрегват признаците, които са ранни симптоми на онкологично заболяване.

В този ред на мисли онколозите разкриват кои са ранните симптоми, издаващи, че страдате от онкологично заболяване, за да вземете навременни мерки. За никого не е тайна, че обикновено коварното заболяване се открива в доста късен етап, което до голяма степен затруднява лечението му.

Има редица признаци, сочещи, че организмът ви може да развие онкологично заболяване. Ако забележите дори само един от тях, задължително посетете специалист и то без да отлагате.

Тук е моментът обаче да уточним, че невинаги наличието на някой от тези симптоми е знак, че страдате от онкологично заболяване. Те са само сигнал, който обаче трябва задължително да проверите и то веднага. Разбира се, че е по-добре да се прегледате и да се окаже, че сте здрави, отколкото да пренебрегвате тези симптоми и когато отидете на преглед да се окаже твърде късно.



Отидете на преглед и при най-малкото съмнение

Ето и кои са ранните симптоми за евентуално наличие на онкологично заболяване:

Подуване на корема (при дамите)
Постоянното чувство, че коремът ви е подут, без видими причини, може да е сигнал за наличие на рак на яйчниците. Ако след хранене бързо идва чувство на пренасищане и това причинява дискомфорт в долната част на гърба, добре е да си запазите час за гинеколог.

Извънредно прокървяване
Дори да забележите и една капка кръв по бельото си след менопаузата, незабавно трябва да посетите гинекологичния кабинет. Този симптом може да е сигнал както за онкологични проблеми, така и за други сериозни проблеми като ендометриоза например.

Болка в областта на таза и корема
Наличието на почти постоянна болка в тази област е знак за проблеми с яйчниците. Излишно е да споменаваме, че трябва незабавно да посетите гинеколог.

Устойчиви болки в гърба (при мъжете)
В преобладаващата част от случаите, ракът на простатата и на дебелото черво при представителите на силния пол, са придружени с болка в гърба. Разбира се тази болка може да възникне поради много причини, но все пак е добре да проверите каква е причината за нея.

Промяна в тестисите
Редовният самопреглед, е най-добрата превенция за рак на тестисите. Редовно преглеждайте тази област за промяна в разположението, формата и цвета.

Болки в бедрата и слабините (при мъжете)
Наличието на хронична болка и подуване в тази област, може да е знак за наличието на рак на простатата или тестисите, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.