Банановата кора – лесен начин за отслабване

0
725

Дори не сте предполагали какво съкровище е тя

 

банановата кора
Дори не сте предполагали какво съкровище е тя

Вероятно мнозина от вас изхвърлят банановата кора в коша, без дори да подозират какво богатство е тя в борбата им са наднорменото тегло.

Оказва се, че банановата кора може да се окаже така мечтания лесен път към мечтаното отслабване.

Едва ли има човек, който да не знае, че бананите, са чудесни на вкус, ухаят приятно, но в същото време едва ли биха били първият ви избор на плод при спазване на диета. Всеки е наясно с факта, че те са с доста висока хранителна стойност и това определено ще попречи на процеса на отслабване.

Кой би предположил обаче, че именно банановата кора, може да се окаже панацеята за отслабване?
Вероятно и вие сте от онези хора, които четейки това ще повдигнат скептично вежди и ще се запитат кой изобщо би ял кора от банан.



Е, в следващите редове ще ви разкрием нещо много интересно за банановата кора и сме повече от убедени, че броят на хората, които ще започнат да я консумират, ще се увеличи драстично.

Със сигурност занапред няма да изхвърляте банановите кори с лека ръка в коша

Според твърдението на известната диетоложка Сузи Бърел, обелките от банана в никакъв случай не трябва да бъдат пренебрегвани. Дори напротив. Тя е категорична, че именно банановата кора, е основната част от пътя към перфектната фигура на всеки човек, страдащ от наднормено тегло. Освен това тя ще подобри значително съня ви и ще направи кожата ви бебешко гладка и без каквито и да било забележки.

Е, вероятно вече гледате с друго око на банановата кора и може би започвате да се чудите дали да не опитате и вие. Истината е, че ако не пробвате, много ще сгрешите, а и ще изгубите… защото банановата кора е истинско съкровище.

Като основна причина за гореспоменатото, Сузи Бърел изтъква богатото съдържание на витамини, които се крият в кората на този вкусен плод. Освен това редовният й прием ви гарантира чувствително увеличаване на дневното количество на консумираните фибри. Да не пропускаме и факта, че в нея се съдържат солидно количество витамини като В6 и С, както и важният микроелемент магнезий.

Ако си представяте, че сядате на дивана и започвате да ръфате обелките от банана, много грешите. Диетоложката посочва, че те могат да бъдат включени в вкусни смутита, мъфини и дори бихте могли да си направите бананов хляб с тях.

Освен това е препоръчително бананите, които консумирате, както и техните обелки да бъдат съвсем свежи. Имайте предвид, че яркожълтите банани съдържат най-голямо количество витамини и по-малко захари, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.