Истината за тези здравословни навици ще ви смае (I част)

0
353

Замислете се над това, което казват учените за тях

 

здравословни навици
Замислете се над това, което казват учените за тях

Напоследък все повече хора се стараят да живеят здравословен начин на живот и да изградят здравословни навици.

Оказва се обаче, че немалка част от тези здравословни навици, всъщност никак не са полезни.
Вероятно мнозина определят навиците си като здравословни само защото им звучат здравословно. Нима може да има нещо вредно в изплакването на устата с вода.

В този ред на мисли някои учени твърдят, че всъщност немалка част от нашите здравословни навици, никак не са здравословни. В следващите редове ще ви разкрием някои от тях, а вие ще прецените дали учените ще ви убедят в правотата си и най-вече в необходимостта да промените някои от тях.

Ето кои са тези здравословни навици, които според учените би било добре да промените:



Изплакване на устата с вода след измиване на зъбите
На това как да си мием зъбите, както и да изплакваме устата си след това ни учат още от ранна детска възраст. Едва ли този навик ви се струва като нещо нередно. Зъболекарите обаче твърдят, че, практикувайки го не си правите услуга. Те обясняват това с факта, че при миенето на зъбите, те се покриват със защитен слой флуор, който след това се отмива с водата, с която изплаквате устата си. Те съветват да изплаквате устата си с вода за уста, но с такава, която не съдържа алкохол.

Някои от тях ви вредят много повече, отколкото ви помагат

Бягане на пътеката във фитнеса
Несъмнено пътеката във фитнеса е един от най-популярните уреди. Той никак не би могъл да се оплаче от липса на внимание от страна на трениращите, ако можеше да говори. Освен това мнозина си купуват бягаща пътека и за вкъщи и тренират само на нея. Факт е, че тичането на тази пътека може да изгори много калории. Оказва се обаче, че продължителното бягане може да доведе до сериозни увреждания на ставите ви. За да избегнете това неприятно последствие, е нужно да правите и силови упражнения.

Антибактериални гелове и сапуни
Вероятно, гледайки рекламите, у вас се е създало усещане, че само антибактериалните гелове и сапуни, са в състояние да ви предпазят от болести и инфекции. Оказва се обаче, че честата им употреба не само не ви помага, а дори напротив – може да ви навреди. Истината е, че редовната употреба на тези продукти води до сериозно отслабване на защитата на организма и по този начин го превръщате в изключително податлив на бактерии. Затова учените сочат, че обикновеният сапун е напълно достатъчен за ежедневна употреба, пише dama.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.