Това са почивните и празнични дни през 2020 година

0
808

Не трябва да забравяте, че 2020 г. е високосна. Това означава, че вместо 365 ще имаме 366 дни и 29 февруари

2020 година е високосна

През 2020 г. родените на 29 февруари ще могат отново до отпразнуват своя рожден ден. На тях този шанс им се дава веднъж на 4 години.

Затова и празненствата ви трябва да бъдат на макс, за да може спомена от тях да ви радва през следващите 3 години, когато няма да можете да празнувате.

Битува традиция през високосната година да се носи сребро, а не злато. Някои хора се съобразяват с нея и ще заменят златните си бижута със сребърни. Други не обръщат внимание на подобни твърдения и ще продължат да носят своето злато. А вие ще постъпите така, както ви подсказва собствената интуиция и финансите ви.

Официалните празници започваме по традиция с Нова година. 01 януари се пада в сряда. Това означава, че ще почиваме само на този ден. На 2 януари отново сме на работа.



Ако това се беше случило миналата година немалко българи щяха да си вземат болничен или отпуск, за да слеят дните и да почиват от 28 декември – събота до 01 януари – сряда. Но след като се разразиха скандали относно това сливане на почивни дни чрез болнични и отпуски, не се знае дали ще бъде уместен вариант. Т.е. как ще реагират вашите работодатели ако решите да го направите.

През март е Националният ден на освобождението. 3 март се пада във вторник. Ще почиваме само през този ден.

Великден през 2020 г. се пада на 19 април. Празничните дни започват по традиция от Разпети петък – 17 април и завършват на Светли понеделник 20 април.

Денят на труда 1 май се пада в петък. Едва сега ще ви се съберат 3 последователни почивни дни без да трябва да правите гимнастики, за да почивате.

Гергьовден се пада в сряда. Ще почиваме само на 6 май. По традиция армията ще проведе своя ежегоден военен парад. Но дали редовите работници и служители ще се престрашат да ползват отпуски и болнични? Опциите са две – понеделник и вторник + сряда. Или от сряда 6 май до неделя.

През май е Денят на славянската писменост и култура. 24 май се пада в неделя. Това означава, че понеделник ще бъде почивен ден. Тук отново се събират 3 последователни почивни дни.

През юни, юли и август има много важни религиозни празници, но те не са обявени за официални.

През септември имаме два официални празника. Съединението е на 6 септември в неделя. Събират се 3 последователни почивни дни, защото ще почиваме в понеделник.

Докато Денят на независимостта 22 септември се пада във вторник. Изкушението да се почива в понеделник ще бъде страшно за мнозина, но дали ще ви се отвори този шанс.

Октомври и ноември също са наситени с много религиозни празници, но не се почива на тях. И отново стигнахме до декември. Рождество Христово е на 25 декември в петък. Денят 26 декември също е официален празник. Обаче 26 декември е в събота. Затова почивен ден ще бъде и 28 декември.

Добрата новина е, че 1 януари 2021 г. е в петък, затова ще се съберат общи 3 последователни почивни дни за всички.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.