Гениалните деца на България ни прославиха пред света (ВИДЕО)

1
408

България задължително  трябва да се гордее със  своите гениални деца, защото те притежават изключителни дарби и таланти

За най-малката сред тях Крисия Тодорова знаем всички,  а за нейния успех на детската Евровизия през 2014 г. научи целият свят.

Сега ще ви запознаем с  13-годишния Николай Димитров от гр. Русе, който  спечели първата награда в Лондон от Международния конкурс за пиано „Grand Prize Virtuoso”.

Николай Димитров беше най-малкият сред участниците във възрастова група от 13 г. до 15 г., но толкова впечатли  журито, че получи първа награда.

deca
Ники и Петър – две от гениалните деца на България

Престижното отличие талантливият Николай Димитров ще получи на тържествената церемония, която ще се състои на 13 март 2015 г. в  „Роял Албърт Хол” в английската столица Лондон.Виртуозът Николай Димитров ще поздрави гостите с „Импромптю” на Шопен, писаха в manager.bg.

Един ден преди да бъде извършено награждаването,  талантливият Ники  ще изнесе свой самостоятелен рецитал в българското посолство – Лондон.

В края на 2014 г. Николай Димитров предизвика истински фурор на сцената на американския „Карнеги хол” в Ню Йорк. Там той свири 2 пъти в рамките на една вечер – соло и  дуо с Йоана Делимаркова.

Тяхното изпълнение можете да изгледате ТУК.

Трето гениално дете – българско чудо е 18-годишният Петър Гайдаров от Пловдив, който влезе в ТОП 10 на математиците в света, научихме от bulgarianhistory.org.

В началото на месец февруари 2015 г. младият математически гений Петър Гайдаров участва в състезанието EUCYS – Конкурс на Европейския съюз за млади учени, който се проведе в Полша.

Петър Гайдаров  спечели второто място в областта за всички науки и зае престижното първо място по математика.

сподели бутон

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. Не може ли по-скромно. Талантливи, да.Много талантливи, ок.Това може само да ни радва като българи.
    Но гениални … не са все още.
    Може би бъдещето ще ни поднесе такава изненада …
    Дано. Гениално дете българче, гениален българин …
    Дано доживеема и до такова чудо.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.