Герой: Сержант Станоев спаси от изгаряне и от гибел пострадала жена

0
302

Информация за благородната постъпка беше разпратена до медиите от Министерство на отбраната. Браво на младия сержант Станоев!

Сержант Станоев от ВТУ се оказа истински съвременен герой

Иван Станоев е курсант в НВУ във Велико Търново.

На 15 декември 2019 г. пътувал със своя личен автомобил. Сержант Станоев се придвижвал от родния Сандански към гр. Велико Търново.

По пътя автомобилът пред него самокатастрофирал. Колата се блъснала в крайпътен билборд, след като излязла от пътното платно.

Иван Станоев спрял и отишъл да види какво точно се случило.



Заварил жената водач с огромни болки в ръката. Помогнал на пострадалата да излезе от колата. Броени минути след това под предния капак започнал да излиза пушек. Избухнал пожар. Сержант Станоев взел пожарогасителя и предприел гасене на огъня.

След това оказал първа помощ като обездвижил ръката. Обадил се в Спешна помощ. Когато линейката пристигнала на място, той поел към Националния военен университет “Васил Левски“.

Никой нямаше да разбере за благородното дело на сержанта, ако катастрофиралата жена не беше взела нещата в собствените си ръце.

Анастасия Бойчева написала и изпратила писмо до полковник Иван Маламов, началник на НВУ. Изразила своята благодарност и похвалила сержант Станоев за смелостта.

Новината за доблестната постъпка достигна до Министерство на отбраната. Министър Каракачанов ще награди младия третокурсник от „Мотопехотни войски” Иван Станоев.

През лятото старши сержант Цвятко Делков от 61-ва Стрямска механизирана бригада също извърши благородна постъпка. Той спаси жена в центъра на Карлово.

Жената беше нападната от роми, които правеха опит да я оберат. Сержант Делков съумял да ги залови и да ги предаде на полицията.

Неговата смела и геройска постъпка също беше високо оценена. Той получи награда от началника на отбраната ген. Андрей Боцев.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.