Свети Николай извърши чудо и спаси пътуващите от страшна трагедия на пътя

0
182

Днес е Никулден по стар стил. Свети Николай извърши чудо и спаси пътуващите от страшна трагедия на пътя

Свети Николай днес спаси хората от гибел на АМ “Тракия” Сн: Нова ТВ

Днес на автомагистрала “Тракия” се разигра изключително тежка верижна катастрофа.

На 142-я километър около 07:30 ч. лек автомобил се завърта и се блъска в крайпътната мантинела. Заради гъстата мъгла и лошата видимост, в тази кола се блъскат още два автомобила.

Зад тях пътува камион, който е натоварен с 500 кубика метан в бутилки, съобщи Нова ТВ.

Истинско чудо е, че водачът на камиона се е движил бавно и е съумял да спре на разстояние от блъсналите се коли.Човек трудно може да си представи какъв огнен ад щеше да се разиграе на автомагистралата, ако и камионът се беше нанизал в пострадалите коли.

Но поради натискане на спирачките няколко от бутилките се разместили. Скъсали захранващите тръбопроводи и започнал да изтича малко метан.

На място пристигат коли на полицията и на пожарната. Пожарната подпомага източването на метана от пострадалите бутилки.

Станалата верижна катастрофа образува тапа с дължина 6 километра.

Движението беше възстановено едва в 16 часа.

По времето, докато пожарната прочиства метана, стават още три катастрофи на автомагистралата. Три леки автомобила се блъскат. На разстояние 1 километър верижна катастрофа правят ТИР и четири леки коли. Малко по-надолу микробус и две коли се блъскат.

Добрата новина е, че Свети Николай Чудотворец опази хората живи днес. Но видимостта ще бъде лоша и утре.  И тогава не се знае.

Спазвайте правилата за движение. Не шофирайте с превишена скорост. Бъдете внимателни на пътя както в населените места, така и извън тях.

Внимание се изисква и от пешеходците. Не си позволявайте да пресичате къде ви скимне! Спазвайте правилата за движение. Снабдете се със светлоотразителни жилетки или други знаци за връхните дрехи, за да може водачите на МПС-та да ви забелязват в тъмното.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.