Отчетоха ново земетресение у нас

0
407

Информацията за последното земетресение в България е подадена от Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН

Ново земетресение отчетоха в България

Епицентърът на труса е в района на Разлог и Белица в 19:38 часа.

Силата на земетресението е 3,5 по Рихтер.

В редакцията на БГНЕС е постъпила информация от жители на с. Краище. То се намира на разстояние от 2 км от Белица.

Жителите написали, че са усетили внезапно и ясно осезаемо разклащане в продължение на няколко секунди.Но не са видели полилеите да се клатят или да падат предмети от секциите.

Няма пострадали хора. За момента няма информация за напукани тавани и стени в домовете.

Трус с магнитуд 3,5 по Рихтер не е прекалено силен, но са регистрирани доста случаи на нанесени щети като тези, които изброихме по-горе.

Преди години точно това се случи в Провадия. Една от сградите, които пострада особено силно беше точно детската градина.

На 26 ноември 2019 г. земетресение е отчетено в 5 часа. Неговият епицентър беше в Албания, близо до Шияз. Мощта на труса  беше 6,4 по Рихтер.

Земетръсната вълна се беше разпръснала за отрицателно време. Няколко минути по-късно обитателите на високите блокове у нас усетили силно разклащане.

Според специалисти от БАН трусът у нас е усетен със сила 4,2 по Рихтер.

Според читателите на ТОПактуално.ком земетресението беше усетено в градовете София, Перник, Кюстендил, Велинград и Благоевград.

В Албания този трус нанесе огромни щети. Трус 6,4 по Рихтер е голяма сила. Бяха разрушени много сгради. Имаше повече от 100 души ранени и десетина загинали.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.