Силва Зурлева загина днес преди обяд в първия ден от годината

2
1961

България загуби една многостранно развита личност. Днес Силва Зурлева загина при инцидент в дома си

Силва Зурлева загина днес в с. Ковачевица

Според последната информация, която беше предоставена до медиите, Силва Зурлева паднала и счупила прешлените на врата. Трагедията се разиграла около 09:45 часа.

Трагичният инцидент се случил в дома й в с. Ковачевица. Там семейството има къща, в която прекарва ваканции и отпуски.

За момента разследващите смятат, че не се касае за посегателство върху живота й. Но ако излязат нови доказателства, те ще бъдат оповестени.

Името на Силва Зурлева нашумя, след като стана директор на Нова ТВ преди години. А след това и член на борда на директорите на медията.На 8 май 2019 г. изцяло напусна Нова ТВ.

Това което е малко известно, но заслужава внимание са останалите професионални ангажименти на г-жа Зурлева.

Тя е завършила българска филология, новогръцки език и новогръцка литература, както и журналистика в СУ “Св. Климент Охридски”.

Дипломира се с пълно отличничие и получава златен медал. Разработва дисертация със заглавие „Морето в съвременната гръцка поезия“.

Президентът Радев награди Евтим Милошев, Силва Зурлева и Любо Нейков

До 1992 г. превежда художествена литература. Пише рецензиите за новоиздадени книги от различни балкански автори. Работила е като редактор в БНТ и в “София прес”. Била е кореспондент за гръцки списания и вестници.

През 1992 г. развива консултантска дейност. Работила по проекти за концерните “Делта”, “Никас”, “Кока-Кола” и други.

„Делта – връхът на сладоледа” е слоган, измислен точно от журналистката Зурлева. Както и  “Първо в София, а после и в други градове“.

На 28 ноември 2019 г. президентът Радев награди Силва Зурлева, заедно с Евтим Милошев и Любо Нейков. Високите държавни отличия, които получиха са за активна благотворителност.

Поклон пред таланта и светлата памет на колежката журналист Силва Зурлева!

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. ЖурналисТА ЗурлеВА, колегаТА ЗурлеВА , ве тъпаци продажни ! До колкото знам тази жена си е била жена в истинския смисъл на думата, а не лесбийка или травестит за да ѝ обръщате рода!Бог да я прости !

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.