Честито: Отвориха музей на махмурлука! (Ето къде)

0
225

Вече има и музей на махмурлука

Отвориха музей на махмурлука, сн. Фейсбук

Музеят на махмурлука вече е факт. Ако изпитвате затруднение да си спомните какво ви се е случило след поредната пиянска нощ, това е за вас.

И то е Музей на махмурлука, който отвори врати в Загреб, пише АФП.

Идеята за откриването на този странен музей идва на 24-годишната Роберта Микелич и нейния приятел Рино Дубокович, предаде Нова телевизия.

Засега музеят ще се съсредоточи върху забавната страна от пиянските истории. Собствениците са убедени, че той е единствен по рода си.



На следващият етап младите хора възнамеряват да се съсредоточат върху опасностите от прекаляването на чашката и изпадането в безпомощно състояние след пиянските запои.

Те „почерпели вдъхновение” от предметите, с които се събуждали пияните хървати.

Имало такива странни предмети, с които се събуждали след обилната почерпка като пътен знак „стоп”, саксия със странно цвете на точки и други необичайни предмети.

Всички те били разположени безразборно в няколко стаи. Те символизирали зиг-заг територията на почерпените и очертавали пътя от бараката към дома им.

Собствениците са поставили и черна дъска. На нея посетителите на музея довършвали изречението „Аз се събудих с…“, като споделят своя пиянска история.

Някои вече са се отбелязали на дъската и са сподели своите истории, когато са били в безпомощно състояние. Има доста интересни попадения, независимо, че странния музей е създаден наскоро.

Прекалилите с алкохола споделяли, че са се будили до бившия си партньор, в легло със заобиколени наоколо тикви, до бездомни кучета.

Приятел на собствениците на музея на махмурлука признал, че след обилната почерпка се събудил с педал от велосипед в джоба. И до днес нямал спомен как така е попаднал у него този предмет.

А българин споделил на дъската, че се събудил в старчески дом в Холандия, но въпреки това се почувствал доста добре.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.