Д-р Стоилов разгадава мистерията на Орфей (+видео)

0
354

Д-р Румен Стоилов гостува в предаването „Без формат“ на ТВ Хасково С водещата Христина Котларска разглеждат личността и духовното учение на Орфей

Д-р Румен Стоилов

Орфей е бил велика личност!

Той живял осем века преди Христос. Проповядвал любов и братство между човеците. Затова някои изследователи  наричат Иисус „вторият Орфей“.

Д-р Стоилов започва разговора с едно уточнение. Орфей не е име на човек, а титла на напреднало духовно същество.

Орфеите били няколко човека. Мъдреците, които успявали да достигнат до нивото на духовен напредък на  Орфей, получавали титлата „Орфей“.



Според изследванията на писателя Милан Миланов и информацията от Акашовите записи, първият Йерусалим на света бил на територията на днешен Пловдив. Затова и първият Орфей е живял точно там.

Този най-първи Орфей бил космическо същество в човешко тяло. Но имал голям ръст – 2,3 или 4 метра височина. С такава височина били атлантите, а лимурийците били даже още по-високи.

Този първи Орфей трябвало да бъде връзка между Твореца, Космоса и хората. Както и да напомня за божествената мисия на хората на Земята.

Той показвал, че Любовта е първата творческа сила в природата. Че изкуството като поезия, танц и музика е израз на живота като радост, като действие и като творчество.

Във времената, когато живял първият Орфей е имал за цел да покаже на хората как да създават своя материален свят като не забравят своята нематериална божествена духовност. Научава хората да използват силата на човешкия глас.

Първият Орфей е роден в Родопите, но е живял дълго време в Египет. Там имал възможност да се запознае със знанието, което атлантите оставили. След това се завръща в България и се установява в днешен Пловдив.

Орфей е познавал хармонията на света под формата на зависимости като числото Пи, златното сечение и други. Той ги преподавал на своите ученици по един достъпен за тях начин.

Мисията на Орфей била да научи хората на тяхната мисия на Земята да открият обичта и да се научат да я раздават около себе си.

Ние познаваме гравитацията, която държи хората и всички останали елементи върху Земята, както и отделните планети заедно във Вселената.

Гравитацията е по-грубата енергия. Истинската фина енергия е Любовта. Тази енергия поддържа хармонията и реда в света в нас и около нас. Любовта е огромна сила. Човек генерира любовта в сърцето. Кардиологът д-р Стоилов казва, че сърцето е един от мозъците в тялото. Тази теория вече се потвърждава и от други учени.

Орфей учил хората, че ние сме на Земята, за да градим, а не да рушим.

С помощта на музика от различни инструменти, предмети на изкуството и други творчески структури да възвръщаме хармонията вътре в нас и около нас.

Знанието на Орфей било записано върху книги, изработени със златни, сребърни и метални страници. Предполага се, че един от научните центрове на най-първия Орфей бил именно в античен Пловдив.

За мистериите на Орфей и други важни факти ще научите от видеото долу.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.