Този български матрос извърши благородно дело и стана герой

0
259

За проявения героизъм ВМС награди смелия матрос Топалян със заслужена награда. Поздравления за проявената храброст и човеколюбие!

Вицеадмирал Емил Ефтимов награждава доблестния матрос Топалян

На 12 декември 2019 година матрос Левон Топалян спасил живота на жена.

Варненката припаднала на улицата и си ударила главата. Следствие на припадъка получила гърч. При падането дамската й чанта се отворила и от нея изпадали личните вещи на жената.

Жената от ж.к. „Чайка” извадила огромен късмет, че точно доблестният матрос бил наблизо. Той повикал Спешна помощ. Докато линейката пристигне събрал разпилените вещи. Това са лична карта, портмоне, дебитни и кредитни карти, други дамски принадлежности.

Предал ги на пристигналия екип медици, който откарал пострадалата жена в болницата.



Ако не е бил наблизо, някой можеше да се възползва от безпомощното положение на жената и да отмъкне портмонето й. Или да злоупотреби с личната карта или с банковите карти.

Доблестната постъпка достигна до ръководството на Военноморските сили (ВМС) във Варна.

На 28 януари 2019 г. на официална церемония матрос Топалян получи награда. Това е нож „Манлихер“, който му беше връчен от вицеадмирал Емил Ефтимов – зам.-началник на отбраната.

Постъпката на матрос Топалян е гордост за неговото семейство. Но също така за поделение 26870 във Варна, в което служи, както и цялата структура на ВМС.

Като стана дума за Варна, да си припомним още една благородна постъпка. Тя е извършена от варненец, който живее в гр. Халифакс в Канада.

През октомври 2019 г. човек пада зад борда на ферибот в Атлантическият океан близо до Нова Скотия.

Водите на океана били ледено студени. Виждайки падналия човек в океана, инж. Едуард Тавитян скача в ледените води и успява да го хване.

През това време капитанът на ферибота дава нареждане за изключително сложна маневра. Огромният плавателен съд се приближава до двамата мъже в океана. Екипажът на ферибота успява да ги извади невредими.

След проведена успешна реанимация, спасеният 30-годишен мъж оцелява, съобщи Бг от еър.

Постъпката е високо оценена както от екипажа и капитана на ферибота, така също и от пристанищните власти на Нова Скотия.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.