Внимание! Тези емоции съсипват здравето ви! (I част)

0
263

Можете да си спестите всички тези здравословни проблеми

 

емоции
Можете да си спестите всички тези здравословни проблеми

Специалистите алармират, че някои емоции не са никак безобидни за здравето ви.

Организмът реагира остро на отрицателни емоции като гняв, тъга, завист и други като отговорът му, е разрушителен.

Ето кои са петте емоции, които оказват най-вредно влияние върху здравословното ви състояние:

Ревност и завист
Тези две емоции съсипват черния дроб, мозъка и жлъчния мехур. Освен това ревността влошава значително мозъчната функция и затруднява трезвото мислене. Човек може да прецени много по-разумно ситуацията, ако не се поддава на тези емоции.
При по-тежки случаи, те могат да се трансформират в депресия. Те причиняват ударна секреция на хормоните норадреналин и адреналин, които натоварват жлъчката и черния дроб. Тази реакция съответно води до застой на кръвта, отслабване на имунната система и нарушение на функциите на стомашно-чревния тракт. Повишават се нивата на холестерола, пулса и кръвното налягане



Пазете здравето си, защото никога няма да можете да го възстановите напълно

Страх
Той поражда тревожност и дестабилизира работата на надбъбречните жлези и бъбреците. Когато се страхувате от нещо, нарушавате циркулацията на енергия в тялото и забавяте честотата на дишане, а това води до отслабване на кръвотока. Именно поради тази причина, когато човек се страхува, ръцете и краката му изстиват. Дисфункцията на бъбреците пък може да предизвика често уриниране.

Тази емоция се отразява негативно и на репродуктивната ви система. Когато се страхувате, надбъбречните жлези секретират увеличено количество хормони на стреса, а те увреждат вътрешните органи. Като начало може да започнат да ви измъчват болки в кръста, които са провокирани от бъбречни нарушения или проблеми с надбъбречните жлези.

Тревога и безпокойство
Обикновено човек изпитва тревога и за дреболии като закъсняване за среща, предстоящо интервю за работа и др. подобни ситуации.
Когато сте леко тревожни, се забелязва учестено биене на сърцето, както и дишане. Кръвотокът се засилва, но това не уврежда здравето.

Ако обаче тревогата ви е хронична и се безпокоите за всичко, то тя подмолно отслабва не само физическото, а и психическото ви здраве.
Тя влияе негативно върху храносмилането, тъй като именно стомахът, задстомашната жлеза и далакът, са първите органи, които поемат удара.
Следва исхемична болест на сърцето, язвен колит и запек.
Безпокойството може да се превърне и в причина за наличието на позиви за повръщане, киселини, безсъние и диария.
Прекаленото вълнение предизвиква болки в гърдите, повишава кръвното налягане, отслабва имунитета и води до преждевременно стареене на организма, пише zdrave.to.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.