Ако постоянно ви мъчи сънливост, може да сте в голяма опасност!

0
435

Не подценявайте този проблем

 

сънливост
Не подценявайте този проблем

Медиците алармират, че ако постоянно сте в плен на сънливостта, може да сте в голяма опасност.

Те разкриват пет тревожни причини, които обясняват постоянната сънливост при някои хора. Това състояние несъмнено кара организма да изпитва желание за сън през целия ден. Дори и да сте спали непробудно през цялата нощ на сутринта вие се събуждате уморени и имате нужда от още сън.

В случай, че това състояние ви е добре познато, то е добре да прочетете следващите редове. Истината е, че постоянната сънливост може да се окаже симптом на някои много сериозни състояния.

Ето кои са те:



Дефицит на желязо
Недостигът на желязо в човешкия организъм води до намаляване нивата на хемоглобина. Този факт е способен да доведе до желязодефицитна анемия. Един от основните и изключително важни признаци в този случай, е постоянната сънливост.
В крайна сметка хемоглобинът е този, който участва в транспортирането на кислород до всички тъкани в тялото. Именно той доставя кислорода и до мозъка. В този ред на мисли вероятно се досещате, че когато мозъкът няма достатъчно кислород, не работи пълноценно. В резултат на това вие се чувствате уморени и искате да спите постоянно. Въпреки това, не трябва да се предписват медикаменти още при първите симптоми.

Ниско кръвно налягане (хипотония)
Ниското кръвно налягане, познато под наименованието хипотония в медицината възниква, когато сърдечносъдовата система не функционира правилно.
В резултат на това мозъкът не получава достатъчно кислород и се появява сънливостта.
Обикновено хората, страдащи от хипотония биват измъчвани от болка в слепоочието и усещане за слабост. Често им се замайва главата, което може да доведе и до припадъци. Те са значително по-раздразнителни и податливи на стрес в сравнение с останалите. Най-доброто лечение на този проблем, е здравословният начин на живот и спазване на правилен режим.

Погрижете се за здравето си преди да е станало твърде късно!

Проблеми с щитовидната жлеза
Щитовидната жлеза е натоварена с огромната отговорност за правилното функциониране на метаболизма. Именно тя е тази, която произвежда изключително важни хормони.
Нарушенията в работата на този орган често пъти са придружени със сънливост и умора.
При тези хора паметта също не функционира както трябва, теглото се увеличава, а състоянието на косата и ноктите се влошава значително.
В такъв случай задължително си осигурете консултация с ендокринолог. Необходимо е да си направите тестове и ултразвук на щитовидната жлеза.

Диабет
Това заболяване също може да е причина за постоянна сънливост. При него се усеща постоянна умора, ако нивото на кръвната захар, е високо. Когато човек е здрав в тялото му се произвежда инсулин с всеки прием на храна, която пренася енергия към клетките. При диабетиците обаче този естествен процес е нарушен. Клетките чувстват постоянно липса на инсулин, а това води до сънливост.

Синдром на неспокойните крака
Не са малко хората, които не могат да стоят неподвижно дълго време. Те дори не могат да се наспят, защото изпитват нужда да движат краката си постоянно. Поради тази причина те не могат да се наспят пълноценно и попадат в плен на постоянна сънливост. Това заболяване се нарича „синдром на неспокойните крака“ и засяга 10% от населението в световен мащаб.
Ако не потърсите навременна помощ, може да се влоши и дори да завърши с артрит или хипотиреоидизъм, пише zdrave.to.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.