Току що: МВР залови извършителя на банковия обир, извършен вчера

0
293

Вчера маскиран крадец нахлу в банков клон. Заплашил с оръжие служителката и отмъкнал от банковия офис сумата от 12 000 лева

МВР залови извършителя на банковия обир вчера по обяд

Днес преди малко виновното лице е задържано.

Направен е обиск на неговия дом от органите на реда.

Част от откраднатите вчера пари са открити на място. Лицето е откарано за разпити. Крадецът ще каже какво е напрал с останалата част, която взе от клона на бул. „Цар Борис III“.

Освен това вече ще стане ясно дали той е извършител и на предишния банков обир отпреди дни на булевард „Мадрид“. Защото вчера разследващите изказаха подобно съмнение.



МВР се справи толкова бързо с откриването на извършителя, благодарение на охранителните камери.

Въпреки, че е бил маскиран, имало е белези, които са издали виновника.

За сега неговата самоличност не е изнесена в публичното пространство, както и причината за обира. Но и това ще се случи през следващите часове.

След вчерашния пореден банков обир в София в рамките на дни, МВР свика спешна работна среща. Министърът и неговия екип започнаха да търсят решение за справяне с подобни обстоятелства.

Всеки банков клон е оборудван с камери и със СОТ. Има и жива охрана. Служителите разполагат с паник бутон, но охранителните фирми не могат толкова скоростно да пристигнат на адреса предвид големите разстояния в София.

Министърът на вътрешните работи ще излезе с декларация за вземане на спешни предохранителни мерки. Но няма законово право да го наложи върху банките. Т.е. те могат да се вслушат в направените препоръки, но могат и да ги отхвърлят.

Дано наистина да се случи нещо, защото всеки човек, който има средства в банката, с право се притеснява за тях.

Полицията съветва гражданите да не държат средства в домовете си, за да не станат жертви на обири или на телефонни измамници. А се оказа, че и банките не са надеждни.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.