Слави Трифонов: Всеки ден сме принудени да се срамуваме, че сме българи!

0
376

Слави Трифонов обича родината си, но не и държавата, в която живее. Шоуменът категорично осъжда властта и иска незабавна промяна!

„Днес във „Вечерното шоу на Слави Трифонов“ по „7/8 ТВ“ ще ми гостува един млад българин, който ни накара да се почувстваме горди. Той се казва Едмонд Назарян. Това 18-годишно момче, състезател по класическа борба и син на трикратния световен и двукратен олимпийски шампион Армен Назарян, на европейското по борба в Рим тръшна всички и стана шампион. И за пръв път от толкова време ни накара да се почувстваме горди.

Слави Трифонов
Слави Трифонов отново изригна срещу управлението на България

И много ми се иска, ама наистина много, много ми се иска, да продължа с нещата, които ни карат да се гордеем, че сме българи. Но, уви – не става. Всеки ден има неща, които ни карат да се срамуваме. Вижте само как звучи една новина от днес: „Полицаи са се опитали да откраднат печеливш фиш за 12 хиляди лева от възрастна баба“. Или пък новината: „Втори обир на банка в София за два дни“. Ако трябва да се пошегувам, ще кажа, че това явно е ефектът от спирането на билетчетата за търкане. Но всъщност не е смешно.

А въобще пък не е смешно, когато властта, която трябва да дава пример на обществото, се гаври с обществото. Какво имам предвид? Правителството е решило да подари на ГЕРБ офиси на два етажа в малкото НДК за период от 10 години.

Ще поясня – правителството на Бойко Борисов е решило да даде безплатни офиси за 10 години напред на партията на Бойко Борисов. Досега партия ГЕРБ е плащала по 5500 лева на месец за офисите в малкото НДК. С това решение на правителството ГЕРБ ще спести близо 700 хиляди лева. И тия 700 хиляди лева ще отидат при онези над 20 милиона лева, спестени от ГЕРБ. Спестени, благодарение на партийните субсидии.



ГЕРБ е първата партия, която получава безплатен офис с решение на правителството. И какво стана днес? От партия ГЕРБ съобщиха, че другите партии, като БСП, НФСБ, Атака, ВМРО също ще могат да получат безплатни офиси. Много ни успокоиха – безплатни офиси ще има за всички от сърце.

Сега да ви припомня нещо – миналото лято депутатите приеха субсидията да бъде 1 лев на глас. И понеже 1 лев на глас била малка партийна субсидия, Народното събрание реши партиите да получават офиси безплатно.
Субсидията от 1 лев обаче изтрая само 5 месеца – от август до края на декември миналата година.
В началото на декември депутатите гласуваха субсидията от 1 лев да се увеличи на 8 лева на глас. И сега забележете – с увеличението на субсидията, депутатите не премахнаха веднага възможността да получават безплатно офисите.

Както, между другото, не премахнаха и неограниченото финансиране на партиите от бизнеса. То беше въведено също с аргумента, че 1 лев субсидия е малко.
Това е безпардонна наглост и истинска подигравка с хората, гласували на националния референдум. Пък и с всички данъкоплатци.

Ако субсидията беше 1 лев, през 2020 г. ГЕРБ щяха да получат 1 милион лева. Но сега ГЕРБ ще получат над 9 милиона лева партийна субсидия.
ГЕРБ е и първата партия, която нагло ще компенсира онези 5 месеца с 1 лев субсидия с безплатен офис за 10 години напред.

Да обобщим. Към днешна дата партиите имат хем 8 лева субсидия, хем безплатни офиси, хем безвъзмездно финансиране от бизнеса.

Чудесна врътка, нали? Врътка, която се случва с любезното съдействие на правителството и е за сметка на всички данъкоплатци.

И сега бих могъл да кажа, че „Няма такава държава“, след това бих могъл да попитам: „Уважаеми зрители, спите ли?“ Обективно бих могъл да ви кажа, че ми писна да казвам, че няма такава държава и да ви питам спите ли, обаче истината е, че не ми е писнало. Защото силата е в истината и затова за n-ти път ще кажа: „Няма такава държава“ и „Уважаеми зрители, спите ли?“

Източник: Фейсбук

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.